En Sıcak Konular

Sanık 100 askerden 'kumpas' başvurusu

11 Şubat 2014 11:10 tsi
Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarının 100 sanığı mahkemelere yaptıkları başvurularda "Paralel Yapı'nın kendileri gibi Başbakan'a da kumpas kurduğunu" iddia etti.

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarla orduya kumpas kurulduğu iddiası üzerine, Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusu ile başlatılan soruşturmaya bir ayda yaklaşık 100 sanık asker başvurdu. Sabah'tan Fatih Ulaş ve Veli Sarıboğa'nın haberine göre; bu sanıklar arasında Balyoz davasının 1 numaralı sanığı emekli Org. Çetin Doğan, emekli albay Dursun Çiçek, Şantaj ve Askeri Casusluk davasında mağdur, Balyoz'da ise sanık olan emekli tümamiral Haydar Mücahit Şişlioğlu, Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş, Kafes Eylem Planı'nı hazırlamakla suçlanan ve Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmattan sorumlu tutulan emekli Binbaşı Levent Bektaş da var. Son olarak dün Ergenekon, Balyoz ve İzmir'deki Askeri Casusluk davalarında yargılanan 41 asker daha dilekçe verdi. Sanıklar adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede avukat Nevzat Güleşen, "Paralel Yapı tarafından TSK'ya kurulan kumpas ve komplonun MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a da uygulanmak istendiğini" belirtti.

Dilekçede "Paralel Yapı'nın bu cüretkar hamlesi, AK Parti ve Başbakan'a karşı yapılan doğrudan bir hamle olarak algılanmıştır. Bu, doğru bir algıdır" dendi. Dilekçede savcılıktan "kayıp dinleme cihazları"nın ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in, askerlerin evlerine ve bürolarına şüpheli malzemeler konulduğu ifadesinin soruşturulması ve Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk davalarındaki sahtecilik şüphelerinin incelenmesi istendi. Emekli Org. İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer de başvuru hazırlığında olduklarını söyledi.

5 NO'LU HARDDİSK KUMPASIN BELGESİ

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına mahkum olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ile eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukat Murat Ergün, Gölcük'te bulunan 5 No'lu harddiskin, kendi müvekkillerine kurulan 'kumpasın belgesi' olduğunu söyledi. Avukatlar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, İnternet Andıcı davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesi kararında 5 No'lu harddisk içindeki "proje" ve "kitleşim" isimli dijital verileri gerekçe olarak gösterdiğine vurgu yaptı. Avukatlar, TÜBİTAK'ın 5 No'lu harddisk üzerinde 28 Temmuz 2009'dan sonra "oynama" yapıldığı tespit ettiğini belirterek, "5 No'lu harddiskin kumpas için kullanıldığı ortaya çıkmıştır" dedi.



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs