En Sıcak Konular

Rum ordusunda revizyona gidiliyor

11 Şubat 2014 13:15 tsi
Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) daha çağdaş ve daha esnek bir ordu haline gelmesi hedefiyle birliklerinin yeniden yapılandırılması konulu inceleme tamamlandı.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, RMMO Komutanı Korgeneral Stilianos Nasis ve RMMO’nun diğer kurmaylarının önümüzdeki Perşembe günü itibarıyla inceleme hakkında Rum Meclisi Savunma Komitesi’ne detaylı bilgi vereceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, RMMO’nun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili incelemede, özellikle askerlik süresinin kısaltılması önerisinin ilgi çekmesi bekleniyor.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak incelemede RMMO’ya, özellikle birliklerin güvenliğiyle ilgili belirli görevler verilecek profesyonel asker alımıyla ilgili bir madde bulunduğuna vurgu yaparak, bu madde için ana şartın, askerlik süresinin kısaltılması olduğunu yazdı.

Habere göre Rum Savunma Bakanlığı’ndaki hâkim görüş, profesyonel asker alımı yapılmasının mümkün olduğu, askerlik süresinin tedricen ve profesyonel askerlerle bağlantılı kısaltılacağı yönünde. Yani askerlik süresinin tedricen kısaltılmaya başlanabilmesi için profesyonel asker alımına başlanmış olması zaruri görülüyor.

YÜZDE 68,8 SÜRENİN KISALMASINI İSTİYOR

Öte yandan bir başka Rum gazetesi Simerini, Rum halkının yüzde 68,8’inin askerlik süresinin kısaltılması gerektiği görüşünde olduğunu yazdı.

Gazeteye göre Prime Consulting Ltd. tarafından Güney Kıbrıs’ta 4-7 Şubat’ta yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Rumların yüzde 31,2’si RMMO’daki askerlik süresinin kısaltılması görüşüne karşı çıkıyor.

Aynı araştırmada Rum halkının büyük bölümünün (yüzde 76,6), zorunlu savunma katkı payının bir bölümünün bütçe açığının kapatılmasına kanalize edildiğinden habersiz olduğu ortaya çıktı. Ancak bu zorunlu savunma katkı paylarının bütçe açığının kapatılması için kullanılması gerekip gerekmediği sorusuna katılımcıların dörtte üçü (yüzde 65,3) evet dedi.

cihan

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs