En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım: 17 Aralık dönüm noktası

13 Şubat 2014 08:50 tsi
Aziz Yıldırım: 17 Aralık dönüm noktası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım uzun süren sessizliğini bozdu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan Aziz Yıldırım, “Cemaatten birileri ‘Yukarılarda bir şey yok ama aşağılarda olabilir’ dedi. Hükümet kanadından da geldiler. ‘Bunu biz yapmadık’ dediler. Ben de o zaman ‘Bu bir Gladyo operasyonudur’ dedim.” diye konuştu.

Aziz Yıldırım, “Bu operasyonu kim yaptı?” şeklindeki soruya “Kim olduğu belli. İsimlerini anmayalım. Ben hapishanedeyken bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını söyledim. Bu cemaatti. Korkmadan çekinmeden ilk defa ben Silivri'de memleket elden gidiyor bu şike davası değil. Siyasi dedim. Cemaatten birileri yukarılarda bir şey yok ama aşağılarda olabilir dedi. Çıkınca sorduk cemaate, ‘Bunlar bizden değil’ dediler. Hükümet kanadından da bize geldiler. Hapisten çıkınca hükümete yakın birileri bize geldi 'Biz yapmadık' dediler. ‘O zaman bu bir Gladyo operasyonu’ dedim. Sayın Başbakan diyor ki ‘Kararın şu şekilde olması manidar’. O taraf biz yapmadık diyo bu taraf biz yapmadık diyo. Ben ne cemaatin ne hükümetin operasyonu diyorum. Wall Street Journal’a verdiğim röportaj yanlış anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Deniz Tolga Aytöre ile Genel Sekreter Mahmut Uslu, CNNTürk'teki Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. İşte satır başları: “Beni Ergenekon'a bağlamak istiyorlardı ama başaramadılar. 17 Aralık’ta yapılan bir operasyondur. Ülkenin durumu ortada. Hukuksuz yargılama konuşuluyor. Ergenekon, Balyoz, Oda TV... O günkü operasyonlara katılanların bugün yerleri değiştiriliyor...”

Zekeriya Öz Galatasaraylı idi

“Zekeriya Öz Galatasaraylı'ydı. Davanın kendisinde olmasının yanlış olduğunu söyleyerek dosyaları önüme koydu. Davalar sıradan dolandırıcılık çerçevesinde ele alınabilirdi. Özgener ile yaptığım 5 telefon görüşmesi var. Yıldırım parayı verdi diyorlar. İspat etsinler. Ederlerse köprüden aşağıya atacağım kendimi. İbrahim Akın önce kabul etmiyor, sonra mahkeme'de 100 bin dolar aldığını zorla kabul ettiriyorlar. Mehmet Yıldız Müslüman geçinir, doğru konuşmuyor!

Pazar günkü yürüyüşteyim

“19 maç, bir anda 7 maça indi. Ortada sabit suç yok. 17 Aralık'tan sonra Başbakan bizi daha iyi anlamıştır. Bize tepki olabilir. Bunlar doğaldır. En önemli şey bahis şikesidir. İnsanları AKP ile karşı karşıya getiriyorlar. Tribünlerde Gezi tezahüratları olması normal. Ali Koç bir gün başkan olabilir. Yunus Yıldırım’ın yeteneksiz bir hakem olduğunu herkes kabul ediyor. Pazar günkü yürüyüşe ben de katılacağım. Fenerbahçe için, Türkiye için ve herkes için adalet sloganı olacak.”

Hapse girmekten korkmuyoruz

DAVANIN son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aziz Yıldırım, “Bizde neler olacağını bilmiyoruz. Hapse girmem çok da önemli değil. Türkiye’nin durumu ortada. Biz hapisten korkmuyoruz. Bundan sonra 2 sene 2 ay gibi bir süre var. İnanıyorsanız suçsuz olduğunuzu kabul ediyorsanız ve insanların vicdanında temiz olmak benim için önemli. 3-5 kişinin verdiği karar çok da önemli değil. Ben suçsuz olduğum için rahatım. Şahsıma ne derlerse desinler, ister de ömür boyu hapsetsinler ama Fenerbahçe'yi karalamasınlar. 107 yıllık bir çınarın lekelenmesini kabullenemiyorum. Giderim yarın cezaevine 2.5 sene çabuk geçer” dedi. Uslu ise süreçte tehdit telefonları aldığını iddia ederek; “Avrupa’dan men edilmesek, para kaybımız olmasa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacaktık” diye konuştu.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ


Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ceza evinde kaldığı dönemde de Başbakan Erdoğan'ın verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür etti.

İşte Yıldırım'ın o sözleri;

'Ben cezaevindeyken sayın Başbakan'a gidildi. Diğer partilere gidldi ve yeni yasa çıkarıldı. Sayın Başbakanı ve diğer katkısı olan partilere ve herkese teşekkür ediyorum. Şu an hür olmamı yasadaki değişikliğe bağlıyorum. Başta sayın Başbakan olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ederim.

Cezaevinden çıktıktan sonra Başbakan'a kimler gitti, ne anlattı... 17 Aralıktan sonra ben inanıyorum ki Başbakan bizi daha iyi anlıyordur. Başbakan bize tepkili olabilir, olmayabilir de. Ben duruşumla bir bireyim ve duruşumdan taviz vermem. Cumhuriyetçi, laik ve Atatükçü'yüz.'

Program sonunda gözyaşları sel oldu

Aziz Yıldırım, Tarafsız Bölge programındaki konuşmasının son bölümünde Babalar Günü'nde kendisini unutmayan Fenerbahçe taraftarları hakkında konuşurken gözleri doldu ve sözlerni noktaladı. Programın ardından Aziz Yıldırım, ekranlar önünde gizlemeye çalıştığı gözyaşlarına hakim olamadı ve stüdyodan ayrılıp konuk odasına kadar yürürken ağladı. Öte yandan, program sırasında reklam arası verildiği bir anda Mahmut Uslu, şeker hastası olan Aziz Yıldırım’a “İlacını almayı unutma başkan” hatırlatmasını yaptı.

Deniz Aytöre: Bu bir hukuk şikesidir

AZİZ Yıldırım ve Mahmut Uslu ile birlikte programa katılan hukukçu yönetici Deniz Aytöre, “Şike yasası çıkacağını bildikleri için o zamanlarda bu yargılamayı uzattılar. Demek ki burada bir operasyon var. Bu bir hukuk şikesidir. Konuşmalar dinletilmek zorunda olmasına rağmen bize telefon kayıtları sunulmadı. Bazı şeyleri hukuka aykırılık olarak görmeyi bıraktık. Yargıtay diyor ki kuvvetli suç dosyası var burda. Aziz Yıldırım'ın cezaevine gitmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Teknik olarak cezaevine gidebilir tabi” ifadelerini kullandı.

star



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs