En Sıcak Konular

''Artık herkes pozisyonunu belirledi''

13 Şubat 2014 11:45 tsi
Suriyeli Türkmen muhalif Çakal, Cenevre'deki görüşmelerde siyasi vizyonlarını ana hatlarıyla 24 maddede detaylı bir şekilde sunduklarını belirterek, "Artık herkes pozisyonunu belirledi" dedi.

Birleşmiş Milletler  Cenevre ofisinde devam edenSuriye barış görüşmelerinin ikinci turu kapsamında  Suriye muhalefeti heyetinde,Suriye Türkmenlerini temsilen bulunan Hüseyin Abdullah Dede ve Ahmet Çakal, 24 maddelik geçiş sürecine ilişkin öneri metnini AA muhabirleriyle paylaştı ve metnin detayları hakkında bilgi verdi.

Dünkü görüşmelere belirli bir gündemle geldiklerini ifade eden Çakal, "Toplantıda, geçiş hükümetine bakışımızı ve siyasi vizyonumuzu ana hatlarıyla 24 maddede detaylı bir şekilde sunduk. Rejimin yanıtı ise bu sunuma karşı yanıt vermemesi ve ısrarla terör meselesini konuşması oldu. Ancak terör meselesinde bile öne sürdüğü abluka ve katliamların, aslında rejim tarafından yapıldığını biz maddeler halinde yanıtladık" dedi.

Dünkü toplantının nispeten verimli geçtiğini belirten Çakal, sözlerine şöyle devam etti:
"Artık herkes pozisyonunu belirledi. Kimin çözümsüzlükten yana olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle arabulucu İbrahimi toplantıyı bölmek zorunda kaldı. Görüşmelerin ne şekilde süreceği dünkü teklif sonrasında yapılacak görüşemelerle ortaya çıkacak. Ama süreç açısından olumlu bir gidişatın olabileceğini öngörüyoruz."

Çakal, sunumda verdikleri 24 maddenin uluslararası anlaşmalara ve demokratik normlara uygun olarak düzenlendiğini kaydederek, " Cenevre-1 bildirgesine göre detaylandırılarak hazırladığımız 24 madddenin her iki tarafı da memnun edeceğini umuyorduk. Ancak, karşı tarafın ısrarla gündeme girmemesi görüşmeleri uzatmaya yönelik bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

Türkmenler,Suriye barış görüşmelerinde iki üye ile temsil ediliyor.

aa


Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs