En Sıcak Konular

TSK'dan sıradışı toplantıya açıklama

13 Şubat 2014 13:29 tsi
TSK'nın astsubaylarla yaptığı görüşmede Necdet Özel'in konuşmasını iptal ettiği haberleri medyaya düşmüştü. TSK'dan açıklama geldi;

Genelkurmay Başkanlığı, 10-12 Şubat tarihlerinde Genelkurmay Karargahı'nda yapılan ve 260 astsubayın katıldığı 'Astsubay Semineri'nin bitmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, seminerin 'kuvvetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişi açısından son derece faydalı olduğu' vurgulandı.

Kamuoyuna bu toplantı 'Necdet Özel konuşmasını iptal etti' şeklinde yansımıştı.

İddialara göre astsubaylar çok ağır eleştirilerde bulununca Özel bu kararı almıştı.


TSK'DAN AÇIKLAMA: ÇOK FAYDALI OLDU

TSK'daki bu alışılmadık toplantı medyaya yansıyınca Genelkurmay'dan bugün yazılı bir açıklama geldi. Necdet Özel'in konuşmasını iptal ettiği iddialarına TSK açıklamasında "toplantıda kapanış konuşmasını Genelkurmay 2. Başkanı yaptı" izahı getirildi.

Toplantının içeriğine dair bilgilendirme içeren açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan personelin, gerek Genelkurmay Başkanlığı-Kuvvet Komutanlıkları-Jandarma Genel Komutanlığı-Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargâhlarındaki toplantılara çağrılarak, gerekse kendilerine bilgi notları yayımlanarak hem yürütülmekte olan faaliyetlerle ilgili hem de görevlerini daha iyi yapmalarına yönelik bilgi güncellemesi belirli aralıklarla yapıldığı belirtildi.

GENELKURMAY 2.BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

Açıklamada Astsubaylar Semineri'nin de bu kapsamda planlandığı belirtilerek; 'Astsubaylar Semineri, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan Kıdemli Astsubayların katılımı ile 10-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Genelkurmay Karargâhında icra edilmiştir. Seminerde, aşağıda sunulan programa göre konularında yetkili personel tarafından bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. Seminere katılan personele, mensubu oldukları Kuvvet Komutanlıkları tarafından da bir program uygulanmış ve bu program kapsamında Kuvvet Komutanları tarafından kabul edilmişlerdir. Seminerin müştereklik kültürünün yaygınlaştırılması, mesleki gelişimin sağlanması, Kuvvetler arası iletişimin güçlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişi açısından son derece faydalı olduğu görülmüş ve seminer Genelkurmay 2'nci Başkanı'nın yaptığı kapanış konuşması ile sona ermiştir' denildi.

3 GÜNLÜK BİR PROGRAMDI

TSK'nın internet sitesine konan yazılı metinde 3 günlük programın şöyle olduğu belirtildi; 'Birinci gün; Anıtkabir’e çelenk koyma, Açılış konuşması, Personel konularına ilişkin bilgilendirme yapıldı. İkinci gün; Astsubayların misyonu ve vizyonu, Mesleki gelişim yol haritası, Astsubayların branşlaşması, OYAK hakkında bilgilendirme yapıldı. Üçüncü gün; Vakıflar hakkında bilgilendirme, TSK’da modernizasyon faaliyetleri, Sosyal medyanın kullanımı, Kaza ve olaylarla ilgili bilgilendirme, TSK’nın yeniden yapılandırılması çalışmaları, Kapanış konuşması yapıldı.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs