En Sıcak Konular

Ters bakıyor ama partide 3 diyen çok

13 Şubat 2014 13:33 tsi
Ters bakıyor ama partide 3 diyen çok Erdoğan: 'Ben asla yapmam'.. AKP: 'Bizde yapacak çok.'

iyibilgi Ankara

Ak Parti tüzüğünün, "üç dönem arka arkaya milletvekili olan bir dönem ara vermek zorunda" mealindeki maddeleri seçim sürecinde gittikçe daha çok tartışılıyor.

AKP içinde bu konunun genellikle fısıltı halinde paylaşılıp, dillendirilmesinin nedeni, Başbakan'ın bu konuya genellikle sert karşılık vermesi. Şimdi de durum farklı değil. Başbakan şimdi de, "ben böyle bir teklifi asla getirmem" fikrinde ve alenen söylüyor.

'Yetkili merci!'

Zaten parti içinde hep akılda uyutulan bu konu Başbakan'ın El Cezire kanalına verdiği röportajla bir kez daha tazelendi. Haberin konu ile ilgili bölümü şöyle; "AK Parti'nin kuruluşunda aldığı 'üç dönem arka arkaya milletvekili olan bir dönem ara vermek durumunda' şeklindeki kararını hatırlatan Başbakan Erdoğan, 'Ara verdikten sonra tekrar aday olabilir. Bu şu anda bizim partimizde geçerlidir. Bu kararı değiştirebilecek merci de partimizin genel kuruludur. Başka bir merci de bunu değiştirmez. Ben kendim böyle bir teklifi asla getirmem' şeklinde konuştu."

'Biz getiririz'

Ak Parti yönetimi ve milletvekilleri kadar tabanda da, seçim sürecinde yükselen 'her türlü' muhalif dalgaların beslendiği bir nokta olarak Başbakan'ın TBMM'de olamayacağı fikri görülüyor. Üstelik, bu uygulamanın kaldırılması veya istisnai biçimde Başbakan'a uygulanması halinde, tüm o 'her türlü muhalif dalgaların' bıçak gibi kesileceği, partinin de zaten güçlü olan profil ve moralinin katlanarak artacağı düşünülüyor.

Peki ama bu teklif "yetkili merci"ye nasıl gelecek? Esasen bu konuda da bir sorun yok. Bunu yapmaya hazır çok AKP'li var. Mesele bunun sürpriz olarak getirilemeyeceği noktasında kilitleniyor. Çünkü AKP'de Başbakan'dan habersiz böyle bir organizasyon yapmak mümkün değil.

Bu yüzden, hamleyi yapacak "elit bir grup" tam da Başbakan'ın zikrettiği, "ben getirmem" ve "yetkili merci" ifadelerini kullanarak, açık biçimde öneriyi masaya getirmeyi düşünüyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs