En Sıcak Konular

Çelik'ten cemaate mesaj

13 Şubat 2014 14:34 tsi
Çelik'ten cemaate mesaj "Şu anda hükümet ile cemaat arasında bir sorun yaşanıyor ama bütün cemaatin mağdur hale getirilmesi diye bir şey söz konusu değildir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

-Bugün Emniyet'te yer değişiklikleri devam etti 27 emniyet müdürü değişti , bu devam edecek mi? Valilerle ilgili bir kararname de beklenmeli mi?

Demokrasilerde yapılan bir icraatı birisi beğenir birisi beğenmez. Valilerle ilgili, emniyet müdürleri ile ilgili olabilir sonuç olarak şu algıyı yanlış buluyorum AK Parti iktidar partisidir, hukuka aykırı bir şekilde insanlara karşı topyekün bir cadı avı başlatmaz. Memurların yer değiştirmesini bir tarafa bırakalım şu anda hükümet ile cemaat arasında bir sorun yaşanıyor ama bütün cemaatin mağdur hale getirilmesi diye bir şey söz konusu değildir.

-Paralel yapı ve yolsuzluk tartışmalarıyla başlayalım. CHP Lideri grup toplantısında bazı ses kayıtlarını dinletti ve bunlar üzerinden AK Parti'yi suçladı. Muhalefet partisi sizi yolsuzlukların üzerini örtmek için paralel yapıyı gündeme getirmekle suçluyor? Bunlara yanıtınız ne olacak?

Sayın Kılıçdaroğlu'nun dinlettiği telefon görüşmeleri ilk defa kendisinin duyduğu görüşmeler değil. Bunu internete aşinalığı olan herkes merak ediyorsa bunu indirip izlemiştir. Yolsuzlukların yok sayılması üstünün örtülmesi söz konusu değil. Kim kamunun malına elini uzatmışsa bu elin kırılması gerekir. Kim olursa olsun. Elbet fikir ve eleştirilerini dile getirebilirler ama onlara yargısız infaz uygulamak hiçbir izanla bağdaşmaz. Kılıçdaroğlu orada gizliliği ihlal etmesi bir suç, adli yargılamayı etkiliyor bir başka suç.

ESKİ BAKANLARIN FEZLEKESİ
4 bakan arkadaşımız ile ilgili bir şey ortaya çıktı. 3 arkadaş istifa etti birini görevden aldı. Ne için? Onlara suçlu muamelesi yaptığı için değil. Kamunun vicdanında aklanmak için. Hiçbir yolsuzluğun üstü kapatılmaz, kapatılmayacak. Bakanların fezlekeleri mükemmel hala geldiği zaman o da TBMM'ye gelecek. 3 gün sonra da gelebilir 1 ay sonra da gelebilir. Bunu yok saymamız söz konusu değil.

YEREL SEÇİM HAZIRLIKLARI
Bundan sonra estetik belediyecilik de ön planda olacak. 19 Şubat'ta tüm adaylarımızın tanıtılacağı resmi bir seçim startı vereceğiz.

-3 dönem kuralı yeniden tartışılıyor bugünlerde. Başbakan "Bu kararı değiştirebilecek merci partimizin genel kuruludur, başka merci bunu değiştiremez" dedi. Bu konuda bir adım atılır mı? Sizce 3 dönem kuralı değiştirilmeli mi?

Bir gazete temsilcisi bunu bugün haber yapmış. Ama ben bu konunun gündeme geldiğine şahit olmadım. Bugün için gündemimizde böyle bir şey yok, konuşmuş da değiliz. Ama gelecek adına bir şey söylemek bana düşmez.

-İnternet düzenlemesi de çokça eleştiriliyor sansür olduğu söyleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın önünde yasa... Muhalefetten de Gül'e veto çağrıları var. Bu düzenleme ile ilgili kamuoyundaki şüpheler giderildi mi?

Bu internete sansür anlamına geliyorsa ben bundan sonra internet kullanmam. Güvenli internet uygulaması sürecinde kıyamet koparıldı. Eskiden siteler kapatılıyordu, şu anda sadece ilgili link kapatılacak.



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs