En Sıcak Konular

Müslümanlar Fransızların tepkisizliğine öfkeli

14 Şubat 2014 12:29 tsi
Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de kalan Müslümanlar, Fransız askerlerinin, çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu ''anti-balaka'' milislerinin vahşetine tepkisiz kalmasını kınadı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de kalan Müslümanlar, Fransız askerlerinin, çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu ''anti-balaka'' milislerinin vahşetine tepkisiz kalmasını kınadı.
 
Bangui'de Müslümanların yaşadığı PK5 mahallesindeki sokaklarda siviller, pankartlara ve duvarlara yazdıkları sloganlarda Fransız askerlerini ''anti-balakaların'' tarafını tutmakla suçladı.
 
Müslümanlar, ''Fransa'ya hayır'', ''Fransa'nın adaletsizliğine hayır'' sloganlarıyla Fransız askerlerine öfkelerini dile getirdi.
 
İsmail adlı Müslüman, AA muhabirine açıklamasında, ''Fransızların barış getirmek için buraya geldiği sanılıyordu ancak para aldıkları için buradalar. Herkesi silahsızlandıracaklarını söylediler ancak bir Müslümanı silahsızlandırdıklarında ''anti-balakalar'', Sangaris güçleri burada olsa bile, geldiler, yaktılar ve öldürdüler'' dedi.
 
''Anti-balakaların'' mağazasını yaktıktan sonra işsiz kalan Salih adlı bir tüccar da, ''Bugün Müslümansanız ve bıçağınız varsa Sangarisler, silahlarını size doğrultuyor, bu sırada anti-balakalar Müslümanların etlerini lime lime ediyor. Sangarisler herşeyi görüyor ancak tepki vermiyor. Daha önce bir düşmanımız vardı, şimdiyse iki'' ifadesini kullandı.
 
''Anti-balaka'' yerel dilde "kılıç veya pala karşıtı" anlamına geliyor. Grubun, Müslüman isyancıların oluşturduğu Seleka koalisyonunun saldırılarına karşı, yaşadıkları bölgeyi ve insanlarını korumak amacıyla ortaya çıktığı iddia ediliyor.
 

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,283 µs