En Sıcak Konular

Hamas ve El Fetih bir araya geldi

14 Şubat 2014 15:17 tsi
Filistin'de Hamas ve el Fetih arasındaki uzlaşma müzakereleri sürüyor, iki taraf bu çerçevede dün akşam bir toplantı gerçekleştirdi

Hamas ve el Fetih'in de içinde bulunduğu Filistinli siyasi partiler dün akşam bir müzakere toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İsrail'le sürdürülen barış müzakereleri ve Filistinli gruplar arasında sağlanması istenen ulusal uzlaşma konuşuldu.

Filistin Halkı Partisi temsilcisi Besam El Salhi dün akşam gerçekleşen toplantıda, Filistin ve İsrail arasında sürdürülen barış müzakerelerinin  muhtamale sonuçlarına dair bir sunum yaptı. Salhi, Filistin ve İsrail arasındaki müzakerelerle alakalı olarak Filistin Lideri Mahmud Abbas'a gönderdiği bir mektubun detaylarını açıkladı.

Salhi, İsrail'le yürütülen müzakerelerde dikkat edilmesi ve taviz verilmemesi gereken 6 maddeyi sıralıyor, bu maddeler; 1967 yılındaki Filistin sınırları esas alınacak, Doğu Kudüs Filistin'in başkenti olarak kalacak, Filistin topraklarında İsrail varlığı kabul edilmeyecek, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlar serbest bırakılacak, mültecilerin geri dönüş hakkı ve sorunları adil bir çözüme kavuşturulacak.

El Fetih temsilcisi Feyiz Ebu Aita, Filistinli taraflar arasında bir uzlaşma sağlanmasının önemi konusunda herkesin hemfikir olduğunu beyan etti.

Hamas ve El Fetih arasındaki ayrılık 2006 yılında başlamıştı. 2007 yılında ise iki taraf arasında çatışmalar başlamıştı. Taraflar 2012 yılında 2 maddelik bir uzlaşma metni imzalamıştı. Ancak bu maddeler hiç uygulanmadı.



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs