En Sıcak Konular

Süleyman Arslan'ın avukatından açıklama

14 Şubat 2014 16:29 tsi
İstanbul'da gerçekleştirilen büyük yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve bugün tahliye olan Süleyman Arslan'ın avukatı açıklamalarda bulundu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında aralarında Halk Bank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 6 kişi hakkında tahliye kararı çıktı.

Adli kontrol şartıyla tahliye kararı çıkan Aslan'ın yurtdışına çıkış yasağı yok. Siyah bir minibüse binerek cezaevinden hızla uzaklaşan Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, bunun nedenini ve tahliye kararını değerlendirdi. Şen 'İlk açıklamaları son derece duygusal olabilir. Farklı şeyler konuşabilirdi, onlara engel olmak istedi' dedi.

ASLAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMALAR

Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen tahliyenin ardıdnan açıklamalarda bulundu. Şen, Süleyman Aslan'ın görüntü ve röportaj vermeden cezaevinden ayrılmasıyla ilgili 'İlk açıklamaları son derece duygusal olabilir. Farklı şeyler konuşabilirdi, onlara engel olmak istedi' dedi.

İşte Süleyman Aslan'ın avukatının açıklamaları:

"Yargılama uzun sürüyor. İnsanlar kapalı cezaevlerinde kalıyor. Bunun önlendiğini, adaletten kaçma ihtimalinin olmadığını, yaklaşık 17-18 ay süren soruşturmada zaten deliller toplanmıştı. Bizim açımızdan önemli noktalar var. Biz ciddi deliller ve tanıklar dinlettik. Başta zayıf oluyorsunuz. Soruşturma gizliliğini ihlal eden bazı güçlü ortayakonulan yayınların bizi güç durumda bıraktığını belirtmek isteriz. Umarız bu son olur. Adaletin gerçekleşmesini istediğimiz yerler mahkemedir. Türkiye'de bu konuda geçmiştede de mağduriyetler yaşandı. herkes şunu düşünmesin, bir arama yapıldı, şu kadar para elde edildi, şu oldu bu oldu dayanağını dinlemek gerekir.

İstediğiniz gibi algı oluşturursunuz, o insanı o tünele sokarsınız. Hukuk öyledir, bir taraftan bakarsan öyle olur burdan bakarsan böyle olur. Kanunlar anayasalar herkese hakkını belirlemiştir. Olması gerekenin olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs