En Sıcak Konular

İçişleri Bakanı'ndan sert tepki

16 Şubat 2014 10:04 tsi
İçişleri Bakanı'ndan sert tepki Adana'daki TIR baskınıyla ilgili yayımladığı şok görüntüler Ankara'da yankı buldu.

Paralel yapı tarafından yapılan TIR baskını görüntülerine en sert tepki İçişleri Bakanı'ndan geldi: Bu vatana ihanettir... Burhan Kuzu'ya göre de baskının amacı Türkiye'yi savaş yanlısı göstermek

Adana'daki TIR baskınıyla ilgili yayımladığı şok görüntüler Ankara'da yankı buldu. Baskınla ilgili daha önce paralel yapıyı işaret eden ve olayın aydınlatılması için gerek mülkiye gerekse jandarma müfettişlerine talimat veren İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, "Bu vatana ihanettir" değerlendirmesinde bulundu.

'TÜRKİYE ÇADIR DEVLETİ DEĞİL'

Paralel devletin 19 Ocak'ta Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT'in TIR'larına yaptığı baskın için "vatana ihanet" tanımlaması yapan Bakan Âlâ büyük komplonun Türkiye'yi, El Kaide'ye yardım ediyor gibi göstermek olduğunu söyledi. Bu oyunun bozulduğunu belirten Âlâ, şok görüntüler için şu yorumu yaptı: "Türkiye'ye kurulan komplo tüm açıklığı ile ortaya çıktı. TIR baskınını organize eden malum çevreler, Suriye'de aynı zamanda El Kaide ile de mücadele eden meşru grupları engellemeye çalıştılar. Hatta El Kaide'nin ekmeğine yağ sürdüler. Türkiye, çadır devleti değil. Binlerce yıllık geleneği olan bir devlet. 3-5 kişinin veya onlara akıl verenlerin üstesinden gelecek güce ve kudrete sahip. TIR baskınını organize edenlerin Ankara'daki uzantıları da belirlendi. Bu olayın tanımı 'vatana ihanettir.' Eğer vatana ihanet suçuna bir örnek aranıyorsa, bu olay vatana ihanettir işte!"

KUZU: BÖYLE BİR YETKİLERİ YOK

Adalet Bakanlığı kaynakları da yaptığı değerlendirmede, bakanlık olarak TIR'lara yapılan baskınla ilgili işlem başlatıldığını açıkladı. Bakanlığın bu konuda taraf olduğunu belirten kaynaklar sürecin sonuna kadar yakından takip edileceğinin altını çizdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise şunları söyledi: "TIR'ların nereye kadar gideceği biliniyor esasen. Tam sınıra gelince arama yapılmak isteniyor. Bir defa böyle bir arama yetkisi yok... Bu TIR'lar 2011 yılından beri gelip gidiyor. Bizim bildiğimiz gıda gidiyor. 'Silah gitsin' anlamına gelmez ama dengesiz güç var orada. Bazı ülkeler Suriye'ye en büyük silahları veriyor. Bu insanlar masum masum seyrediyor ve ölüyor. 2011'den beri giden bu TIR'lar 17 Aralık'tan sonra böylesine aşırı bir takibe tabi tutuldular. 17 Aralık operasyonunun bir ayağı bunların aranmak istemesi. Hedef çok net. Cenevre toplantılarında Türkiye'yi savaşı destekler konuma sokmak. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Gazetedeki görüntüler çok vahim... Jandarma ve Emniyet bunu yasadışı talimatla yapıyor. Çünkü jandarma ve polisin böyle bir yetkisi yok... Yapılanın hedefi Türkiye'yi terör örgütleri, El Kaide'ye yardım ve yataklık eder duruma düşürmek, savaş suçlusu gibi göstermek."

MUHALEFETTEN DE TEPKİ

Görüntülere MHP'den de tepki geldi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ OKTAY VURAL: "Burada olan şey rezalet. Bir TIR'da silah olduğuna dair ihbar varsa, bu ihbarın MİT görevlisi olduğu bilinerek mi bilinmeden mi yapıldığı ortaya çıkarılmalı. Ya TIR'ları kontrol etmeseler de silah kaçakçısı olsaydı ne olacaktı. Devletin organları daha dikkatli çalışmalı."

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU: "İstihbaratın içinde köstebek varsa, adam alırken ona göre alınması gerekir. MİT'in kendi içindeki adamlarından haberdar olması gerekir."

Sabah



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,388 µs