En Sıcak Konular

''Esed rejimi sorumlu''

17 Şubat 2014 08:19 tsi
''Esed rejimi sorumlu'' ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye’de akan kanı durdurmak amacıyla yapılan Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanamamasından Esed rejimini sorumlu olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de akan kanı durdurmak amacıyla yapılan Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanamamasından Esed rejimini sorumlu olduğunu belirtti.
 
Asya turuna Endonezya’da devam eden Kerry, Suriye barış görüşmeleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Kerry, Suriye halkının çektiği acıların devam ettiğini belirterek, ülkedeki savaşa siyasi çözüm bulmak için Cenevre’de yapılan görüşmelerden bir sonuç elde edilememesinden rejimi suçladı. Kerry, "Görüşmelerin çetin geçmesi bizim hiçbirimizi şaşırtmadı. Kritik bir anda bulunuyoruz ama Esed rejiminin engellemesinin, ilerleme sağlanmasını daha da güçleştirdiğini hepimiz kabul etmeliyiz" ifadesini kullandı.
 
Muhaliflerin "cesur ve olgun bir ciddilik içinde" savaşın tüm yönlerini tartışmaya istekli olduklarını dünyaya gösterdiklerini belirten Kerry, rejimin ise aksi yönde, angaje olmayı reddettiğine şahit olduklarını kaydetti.
 
Kerry, Cenevre’de görüşmeler devam ederken rejim tarafından sivil halkın varil bombaları ve açlığa mahkum edilerek saldırıya uğradığını, görüşmelere katılan bazı muhaliflerin terörist listesine dahi alındığını hatırlatarak, “Bu kınanmaya değer” ifadesini kullandı.
 
Rejime destek olanlara da seslenen Kerry, “Baskı uygulamaları için rejimi destekleyenlere çağrıda bulunuyoruz: Eğer rejim görüşmelerde uzlaşmazlığa ve sahada gaddar taktiklerine devam ederse, sonunda, onlar sorumlu olacaktır” açıklamasında bulundu.
 
BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi’nin çabalarını öven Kerry, Suriye’de devam eden savaşı sonlandırmada siyasi çözümün tek yol olduğunun altını çizdi.

aa


Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,612 µs