En Sıcak Konular

Başka bir ülkeye mi verildi?

18 Şubat 2014 09:42 tsi
Başka bir ülkeye mi verildi? Savcılık, skandal baskının 2 subay tarafından çekilen kaydını istedi. Ancak devlet sırrı görüntülerin silindiği cevabı alındı. MİT ise yabancı istihbarata verildiği iddia edilen filmlerin peşine düştü.

Adana'da 19 Ocak'ta Suriye'deki Türkmenler'e yardım gönderen MİT TIR'larına yapılan operasyonda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Paralel çetenin büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirdiği operasyonda, MİT TIR'larına baskın yapılırken, konteynırların içi açılmıştı. İddialara göre TIR'larda silah bulmayı ümit eden paralel çetenin elemanları bu silahları görüntüleyerek tüm dünyaya 'Türk Hükümeti, terörist El Kaide'ye silah gönderiyor' mesajı vermeyi planlıyordu.

SANİYE SANİYE KAYDETTİLER

Bu sayede hükümeti zor duruma düşürmeyi planlayan paralel çete, uluslararası istihbarat servisleriyle yaptığı işbirliği sonrası Türkiye'yi büyük bir kaosa düşürmeyi hedefledi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un çabasıyla skandal daha da büyümeden engellendi. Ancak operasyona katılan 250 jandarmanın arasında bulunan iki jandarma istihbarat subayının saniye saniye görüntülediği kayıtlar ortadan kayboldu.
Operasyon anını an be an görüntüleyen Karayolları'na ait MOBESE kamerasında iki subayın kayıtta olduğu kanıtlandı. Hatta çift kamera, bir MİT mensubunun onlarca asker tarafından darp edilmesi ve TIR dorselerindeki konteynırların savcı bile beklenmeden açılması anında kayıttaydı.

BAŞKA BİR ÜLKEYE Mİ VERİLDİ

Savcılık, skandal baskına çifte soruşturma açarken işte bu dijital kayıtları da istedi. 'Cihazlar arıza yaptı, elimizde başka görüntü kaydı yok' diyen jandarmadan az bir görsel malzeme geldi. Kasetlerin yabancı bir istihbarat servisine verildiği kuşkusu ise yetkilileri ayağı kaldırdı. Savcılık dosyadaki görüntüleri incelemeye aldı. Takvim'e konuşan bir yetkili, "Kayıtlar başka ülkeye verildiyse bu tam anlamıyla casusluktur. En önemli delil olan o kasetin peşindeyiz" dedi.

KAYITLARA DETAYLI İNCELEME
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eldeki görüntülerin uzmanlar tarafından salise salise incelendiğini söyledi.
 
 
 

Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs