En Sıcak Konular

Gül: Yeniden ateşleme şart

19 Şubat 2014 09:19 tsi
Gül: Yeniden ateşleme şart Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Budapeşte'den Türkiye'nin gündemini değerlendirdi.

 “Yörüngeye çıkan roketler gibi reform hızımızı yeniden ateşlemeliyiz. AB Yerel Yönetimler Özerklik şartı sorunlarımızı çözer. Ötesi özerkliktir. Faydalı olacağını düşünmüyorum ama yine de fikirler söylenebilir.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçmişten bugüne tüm siyasilerin medyada iyi yer almak istediğini ve bunun için için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Gül İnternete düyen bazı ses kayıtlarında hükümetin bazı medya organlarına müdahale ettiği iddialarına ilişkin ‘Siyaseler her zaman medyada yer almak ister. Medya yeri geldiğinde kendi otokontrolünü de yapar. Başka bir alışveriş ilişkisi yoksa tabii ki” dedi. Gül, BDP’nin sıkça diye getirdiği özerklik için de ‘AB Yerel Yönetimler Şartı Türkiye için bütün sorunları çözer. Ötesi özerkliktir. Bizim için faydalı olacağı kanaatinde değilim. Ancak yine de konuşalbilir” dedi.

Negatif algıyı değiştirmeliyiz

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı süresince büyük reform hamleleri yaptığını anlatan Gül “Şimdi roketler fırlatılırken, kendini fırlatıyor, ateşliyor gidiyor, atmosferden çıkarken bir kez daha ateşliyor, yörüngeye girerken üçüncü kez ateşliyor. 2002’den sonra müthiş bir güçle o roket fırlatıldı ve çok büyük değişiklikleri hep beraber yaşadık. Aslında üzüldüğüm şeylerden biri yapılan olumlu şeylerin tadı yaşanamıyor. Algılar, kavgalı ortamdan dolayı...Şu gerçek ki bir kez daha ateşlemek lazım, Buna ihtiyaç var. Bu algının negatif şekilde gelişmesine asla müsaade etmemek gerekir. Özellikle dışarıda. İçerde sıcağı sıcağına anlayamayabiliriz” diye konuştu.

Keşke önce beni brife etseydi

HSYK ve İnternet yasasını onaylayarak meseleyi Anayasa Mahkemesi’ne bırakacağı yönündeki duyumların hatırlatılması üzerine Gül, “Bakalım ne yaparsak o görülür” diye cevap verdi. (Gül internet yasasını dün akşam onayladı) Gül, HSYK’ya atadığı 4 isimden birisi olan Prof. Dr. Bülent Çiçekli’nin, “Adalet Bakanı çok özel yetkilerle donatılıyor.  12 Eylül dönemi benzetmesi abartılı  olmaz” sözlerinin hatırlatılması üzerine de “Evet o üyeyi ben atadım. Benim atadığım o üye keşke önce beni brife etseydi. Herkese açığım” diye tepki gösterdi.

Özerklik bizim için faydalı değil ama konuşabiliriz

BDP’lilerin özellikle son dönemlerde özerklik söylemlerini yükseltmeleri üzerine de Cumhurbaşkanı Gül şu değerlendirmeleri yaptı: Türkiye’nin Anayasa ortada kanunlar ortada, ama anayasa ver kanunlar ortadayken çeşitli fikirler söylenebilir. Ancak böyle bir özerkliğin kesinlikle Türkiye için doğru olmadığı, kimseye de faydası olmayacağı kanaatindeyim. Avrupa Konseyi’nin yerel yönetim şartı var. Bunun ötesine geçilmesinin kesinlikle doğru olmadığı kanaatindeyim. Avrupa Yerel Yönetim Şartı’nın birçok şikayetleri gidereceğine inanıyorum. Ötesi özerkliktir.. Ancak arkasında şiddet olmayan fikir söylenebilir, ayrı konu ama kesinlikle bu söylenenlerin fayda getirmeyeceği kanaatindeyim.

Siyasiler medyada her zaman yer almak ister

İnternete düşen bazı ses kayıtlarında hükümetin bazı medya organlarına baskı yaptığı yönündeki iddiaları için de görüşlerini açıklayan Gül şunları söyledi: “Herkes kendi işine sahip çıkacak, doğru olduğuna inanıyorsa, arkasında duracak. Yaşanan bazı şeyler olabilir. Bir yayın kuruluşu doğru bildiğini yapmalıdır. Niye çekinecek ki.. Niye cezalandırma olsun ki. Bir alış veriş ilişkisi varsa o zaten yanlıştır. Söylüyorum, bunların, bu tür müdahalelerin olmaması lazım. Olamaz böyle bir şey. Ancak siyasetin doğasında şu var ki herkes benimle ilgili iyi yazsın ister. Ama aynı zamanda yayıncılık bir kamu görevidir açıkçası.. Siz milyonlarca insana hitap ediyorsunuz. Orda da bir sorumluluk vardır. Yeri geldiğinde kendi otokontrolunu yapacaktır.”

Kılıçdaroğlu’ndan linçe destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada Kabataş iskelesinde yaşanan olay ve sonrasındaki gelişmelere de değindi. Kabataş olayı üzerinden medya tarafından başlatılan linç girişimine açıklamalarıyla destek veren Kılıçdaroğlu, “Asıl başörtülü kardeşimize nerede tokat attılar biliyor musunuz? Gezi olaylarında. Başörtülü bir kardeşimizi tokatladılar” dedi. Geçen hafta gerçekleşen grup konuşmasında dinlettiği hukuksuz ses kayıtlarını savunmayı sürdüren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve ailesi hakkında suçlamalarını dün de sürdürdü.

Türkmenler iki ateş arasında

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grubunda yaptığı konuşmada Esed rejiminin ölüm ve işkencelerine devam ettiğini, masum sivilleri katlettiğini belirtti. 2’nci Cenevre Konferansı’nın da sonuç vermediğine dikkati çeken Bahçeli, “Suriye’deki karanlık ortam en çok terör gruplarının ekmeğine yağ sürmüştür. Türkmenler iki ateş arasında kaldı. Başbakan şunu iyi anlamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti’nin savunması ve jeopolitik derinliği komşu coğrafyalardaki kardeşlerimizin bekasıyla doğru orantılıdır. Bosna’yı nasıl yüzüstü bırakmayacaksak, Türkmenleri de kendi başlarına terk edemeyiz” dedi.

İbrahim Kiras- Star


Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,838 µs