En Sıcak Konular

‘Truva‘ planı dönünce kumpasa sarıldılar

19 Şubat 2014 10:04 tsi
‘Truva‘ planı dönünce kumpasa sarıldılar Paralel yapının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti hedef alan "darbe" girişiminin, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden de önce farklı bir senaryo ile planlandığı, ancak bu planın Erdoğan tarafından bozulduğu iddia edildi.

Akşam'da yer alan habere göre; genel seçim öncesi AK Parti kurmaylarıyla bağlantıya geçen aracılar, paralel yapıya bağlı çok sayıda isim için çalışma başlattı. Kabine'de bakanlık isteyen planı ise Başbakan bozdu...

ERDOĞAN’DAN DÖNDÜ
 
Genel seçim öncesi AK Parti kurmaylarıyla bağlantıya geçen aracılar, paralel yapıya bağlı çok sayıda ismin aday gösterilmesi için yoğun bir çalışma başlattı. Derin yapının, TBMM'de dengeleri bozacak orandaki "koltuk" talebi Erdoğan'dan döndü. Erdoğan, aday listelerine son şeklini verirken objektif kriterlere göre hareket etti ve milletin destekleyeceği isimleri tercih etti. Hedeflediği sayıda vekili Meclis'e sokamayan derin yapı, seçimlerden sonra daha tehlikeli bir planı uygulama için harekete geçti. Başta Emniyet ve yargı olmak üzere tüm kurumlarda örgütlenen paralel yapı, yeni kurulacak kabinede mümkün olduğu kadar çok bakanlık elde edebilmek için olağanüstü bir çalışma başlattı.

TOPLU İSTİFA TEHDİDİ
 
İcracı bakanlıklara talip olan derin yapı, bu yolla hem devlet kadrolarında çok daha güçlü bir şekilde örgütlenecek, hem de zamanı geldiğinde topluca istifa ederek Hükümet'e karşı "darbe" gerçekleştirecekti. AK Parti'ye sızarak milletvekili seçilen isimlerden oluşan listeler, aracılar kanalıyla kurmaylara ulaştırıldı.

SERT TEPKİ ADRESE ULAŞTI
 
17 Aralık operasyonun ardından AK Parti'den istifa eden bazı vekillerin de aralarında yer aldığı isimlerden oluşan paralel yapının kabine listesine, Erdoğan sert tepki gösterdi ve bu tepki aracılar kanalıyla muhatabına bildirildi. Böylece, paralel yapının devletin kalbi olan kabineye sızma hedefi olan "Truva" planı da başarısızlıkla sonuçlanmış oldu.

ALEYHTE AÇIKLAMA BASKISI
 
Devlette "liyakat" kriterini esas alan Erdoğan, kabinesini buna göre oluşturdu ve hükümet göreve başladı. Başbakan’ın gözünde "maskesi" düşen ve süreç içinde daha da zor duruma sürükleneceğini anlayan malum yapının yönetimi son çare olarak, yargı ve Emniyet’teki kadrolarını kullanarak "kumpas" kartını devreye soktu. Paralel yapının şimdi de aralarında bazı eski bakanların da bulunduğu AK Parti içindeki kimi isimleri, Başbakan ve hükümet aleyhine açıklamalar yapmaları konusunda zorladıkları da konuşuluyor.

EMNİYET'TE İSİMSİZ MUHBİR AVI
 
Paralel yapının tasarladığı 17 Aralık operasyonlarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü birçok soruşturmanın başlangıç noktası olan isimsiz ihbar mektuplarını mercek altına aldı. Yapılan değerlerdirmede paralel yapının istediği kişiye operasyon yapmak, telefon dinlemek ve takibe almak için bu ihbar mektuplarını kullandığı belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişleri, son 5 yılda gelen tüm ihbar mektuplarının doğruluğunu ve kaynağını araştırmaya başladı. Emniyette ayrıca ihbar sistemiyle ilgili de yeni çalışma başladı. Bundan sonra yapılan ihbarların doğruluğu ve kim tarafından yapıldığı tespit edilmeden operasyon yapılmayacak. İhbarı yapan eğer doğru çıkarsa ödüllendirilecek. İddiaya göre polis, çalışmaya hedefledikleri kişilerle başladı. Ardından suç tespit edilmişse ihbar mekanizması harekete geçecek. Operasyonlar, isimsiz ve imzasız ihbarların doğruluğuna göre şekillenecek. Son yıllarda kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen ihbar mektupları ile ilgili hukukçuların sık sık şikayetleri olmuştu. Eğer isimsiz ve imzasız yapılan ihbar doğru çıkarsa, ödül sistemi de devreye girecek.
 
 

Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,817 µs