En Sıcak Konular

Hükümet Müslümanların güvenliğini sağlayamadı

19 Şubat 2014 11:34 tsi
Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Panza, Müslümanların güvenliğini sağlamada hükümetin yetersiz kaldığını kabul etti.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza, ülkeden Müslümanların kitleler halinde kaçmasına engel olmak konusunda hükümetin yetersiz kaldığını kabul etti.
 
Samba-Panza, Çad Devlet Başkanı Idriss Deby ile Çad'ın başkenti N'Djamena'da yaptığı görüşmeden sonra, güvenlik sorunu ve barışın sağlanmasının en önemli meseleler olduğunu belirtti.
 
''Bu güvenlik sorunu, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan Müslüman kardeşlerimizi, orada doğmadıkları, büyümedikleri için genellikle bilmedikleri bir ülkeye sığınmak zorunda bırakıyor'' diyen Samba-Panza, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan birçok Çadlının nesillerdir burada yaşadığını, bu kişilerin ülkeyi terk etmesinin üzüntü verdiğini vurguladı.
 
Samba-Panza, Çad devlet radyosuna açıklamasında, gitmek isteyenleri ülkede tutamamak ve güvenliklerini sağlayamamak konusunda yetersiz kalındığını kabul ederek, güvenlik sağlandığında kapılarının açık olduğunu ifade etti.
 
Çad Devlet Başkanı Deby ile görüşmesinin çok verimli olduğunu belirten Samba-Panza,  yıllardır Çad'ı yöneten mevkidaşının Orta Afrika Cumhuriyeti'nin sorunlarını yakından bildiğini kaydetti.
 
Deby de, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin birliği konusunun yeni olmadığına, daha önceki devlet başkanlarının da aynı sorunla karşılaştığına dikkati çekti.
 
Ülkenin bölünmemesi ve seçimlerin başarılı şekilde yapılabilmesi konusunda Orta Afrika Cumhuriyeti'nin zorlukların üstesinden gelmesine yardım etmenin komşu olarak Çad'ın görevi olduğunu belirten Deby, Bangui'yi çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka grubu ile diyaloga çağırdı.

aa


Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs