En Sıcak Konular

ABD muhalifleri silahlandırmayı değerlendiriyor

19 Şubat 2014 12:10 tsi
Cenevre'den sonuç çıkmamasına kızan Kerry'nin, eski CIA Başkanı Petraeus'un muhalifleri silahlandırma planını gizlice yeniden incelediği iddia edildi. Batılı ve Arap istihbarat şefleri gizlice Washington'da buluştu

Washington'ın Suriye politikasının işe yaramamasına öfkelenen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, dönemin CIA Başkanı General David Petraeus'un 15 ay önce sunduğu muhalifleri silahlandırma planını gizlice yeniden incelediği iddia edildi.

İngiliz basınında çıkan habere göre, Kerry, CIA başkanıyken Obama yönetimindeki şahin isimlerden biri olarak görülen ve defalarca Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasını talep eden Petraeus ile bir görüşme yaptı.

Adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili, "Kerry politikanın işe yaramamasına o kadar öfkeli ki, diğer seçenekleri de düşünmek istiyor. Ancak bu seçenekleri isteksiz biz Beyaz Saray'a kabul ettirip etiremeyeceği bir başka mesele" dedi.

ABD'de istihbaratçılar toplantısı

Öte yandan, Washington Post yazarı David Ignatius, Suriye'deki muhalefeti destekleme konusunda Batılı ve Arap istihbarat servislerinin şeflerinin gizlice Washington'da buluştuğunu, iki günlük strateji toplantıları yapıldığını kaydetti.

Geçen hafta yapıldığı belirtilen toplantıya başta Suudi Arabistan'ın istihbarat şefliğine vekaleten getirilen içişleri bakanı Prens Muhammed bin Nayef olmak üzere, Türkiye, Katar, Ürdün ve isyancıları destekleyen diğer kilit bölgesel güçlerin casus şefleri katıldı.

ABD ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice, stratejileri görüşmek üzere Prens Muhammed ile bir araya gelirken, girişim "ılımlı muhalefeti desteklemek için" yeni bir atak olarak nitelendi.

Toplantıda, farklı donörler arasında yardımın koordinasyonu ve niteliği konularının öne çıktığı kaydedildi.

İstihbarat şeflerinin, isyancıların istediği omuzdan ateşlenen uçaksavar füzeleri gibi gelişmiş silahların temini konusunu ele aldığı, Suudiler'in Obama yönetiminden destek istediği de gelen haberler arasında.



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,052 µs