En Sıcak Konular

Sarıyer'deki "aday listesi" tartışması

19 Şubat 2014 14:14 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, aday listelerinin Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na genel merkez tarafından faksla daha önce gönderildiğini ve itirazların sonuçsuz kalacağını savundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, aday listelerinin Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na genel merkez tarafından faksla daha önce gönderildiğini ve itirazların sonuçsuz kalacağını savundu.

Salıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre, aday listelerinin teslim etme süresinin dün saat 17.00'de sona erdiğini hatırlattı.

İlçe Seçim Kurulu'nun 17.00'dan 1 dakika sonra dahi evrak teslim alma yetkisinin bulunmadığını ifade eden Salıcı, "İlçe Seçim Kurulu, eğer saat 17.09'da evrak teslim edildiyse bunu neden alıyor? İlçe Seçim Kurulu 17.01 itibariyle teslim edilen bir evrakı alamaz. O evraklar İlçe Seçim Kurulu'na çok daha evvelden teslim edildi. 'Aslı gibidir' denilerek CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmiş olduğu arkadaşımız, genel merkezden fakslanan evrakın orijinal olduğunu, 'Aslı gibidir' olduğunu, teyit etti. İşlemlerin bitmesi 17.09'u buldu. 17.09'da işlem bitebilir. Bununla ilgili sıkıntı yok" diye konuştu.

Listelere ilişkin itiraz süresinin 2 gün olduğunu belirten Salıcı, resmi başvuruların yapılması halinde konunun açıklığa kavuşacağını ifade ederek, "Diğer siyasi partiler 'buradan acaba avantaj sağlayabilir miyiz?' duygusuyla bakıyorlar. Ben onların yaptığı şeyi doğru bulmuyorum ama neden yaptıklarını anlıyorum. Manidar buluyorum" dedi.

Salıcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz'in istifasının bu konuyla ilgisi olmadığını söyleyerek, "Evrakın İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilmesi yetkisi Sarıyer İlçe Başkanı'nda değildi. Sarıyer İlçe Başkanı'nın istifası siyasi başka rahatsızlıkları vardır, onunla alakalıdır. Ben istifayı beyan olarak aldım ama henüz kendisiyle görüşemedim" ifadelerini kullandı. 

AA



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,772 µs