En Sıcak Konular

Öz'ün avukatının ölümünde şüphe

20 Şubat 2014 12:12 tsi
Öz'ün avukatının ölümünde şüphe STV Haber, trafik kazasında hayatını kaybeden savcı Zekeriya Öz'ün eski avukatının ölümünü şüpheli buldu.

Cemaatin kanalı STV Haber'den bomba ima. Kaza üzerinden Türkiye'yi sarsan operasyonların mimarı savcı Zekeriya Öz'e gözdağı mı verildi?

STV Haber'e göre savcı Öz'ün eski avukatının ölümü şüpheli.  "Avukatın şüpheli ölümü" alt yazısıyla duyurduğu haberde spikerin ağzından kazayla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

ŞÜPHELİ OLDUĞU SÖYLENEN


"Tomar tomar ve rüşvet olduğu öne sürülen paraların ortaya çıktığı soruşturmayı açan Zekeriya Öz'ün eski avukatı Mahmut Gönültaş, şüpheli olduğu söylenen bir trafik kazasında hayatını kaybetti."

Büyükçekmece Hadımköy gişeleri yakınında meydana gelen geldiği belirtilen açıklamada, şüpheye dair ayrıntı yer almazken, sadece "Mahmut Gönültaş'ın kullandığı araç, henüz belirlenemeyen bir sebeple takla attı" denildi.

SİS VARDI, EMNİYET KEMERİ TAKILI DEĞİLDİ


45 yaşındaki Gönültaş, evli ve iki çocuk babasıydı

Gönültaş'ın mesai arkadaşlarının kazayla ilgili ilk açıklamaları, şüpheyi kuvvetlendirecek unsurlar içermedi. Yeni Bosna'daki Adli Tıp önünde bekleyen çalışma arkadaşı bakın ne diyordu:

"Olayı öğrendikten sonra kaza yerine intikal ettik. Gittimizde kazayla ilgili emniyet amiri arkadaş da oradaydı. Kaza olmuştu. Arkadaşımızı Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne kaldırmışlardı. Biz de kazanın nasıl olduğunu sorduk. Çünkü çok hareketli bir yol olduğu için ayrıntılı inceleme yapamıyorsunuz. Kendisi kazanın olmadan yarım saat önce oradan geçtiğini orada biraz sis olduğunu bugün İstanbul'da sis vardı. Orada biraz yoğunmuş herhalde. Arabanın bariyerlere vurmak süretiyle takla attığını kendisinin de emniyet kemerinin takılı olmadığını o yüzden de aracın sol kapısından çıkmak süretiyle uzak bir yerde olay yerinde vefat ettiğini söyledi. "

ÖZ'ÜN DAVALARINDAN ÇEKİLMİŞ

Öz hakkında çıkan haberlerle ilgili davalara bakan Gönültaş'ın daha sonra davalardan çekildiği belirtiliyor. Olayla ilgili savcılık, başlattığı soruşturma kapsamında, kazanın gerçekleştiği bölgede bulunan MOBESE kayıtları ve görgü tanıklarının bilgisine başvurdu.

TAZİYE TWEETİ

Savcı Zekeriya Öz, twitter hesabında Gönültaş için, "Gönül dostum Avukat Mahmut Gönültaş'ı elim kazada kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin" tweetini yayınladı.



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs