En Sıcak Konular

Taliban müzakerelerinde belirsizlik sürüyor

21 Şubat 2014 11:43 tsi
Taliban'la Pakistan hükümeti arasındaki barış görüşmelerinin dün askıya alındığı duyurulmuştu, görüşmelerin devam etmesi için ateşkesin şart olduğu ifade ediliyor

Taliban’la barış görüşmeleri halen askıda. Görüşmelerin tekrardan ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Perşembe sabahı Pakistan ordusu tarafından Kuzey Veziristan’da düzenlenen hava saldırısında 40 Taliban üyesinin öldürüldüğü açıklandı.
Pakistan İçişleri Bakanı Çaudri Nisar Ali Han, “Başbakan Navaz Şerif ve ordu yönetimi terör saldırıları devam ederken barış görüşmelerine devam etme niyetinde değil” dedi. Hükümetin barış görüşmeleri için belirlediği heyetin Başbakan’a, Taliban şiddetten vazgeçmeden görüşmelere devam edemeyeceklerini ilettiğini belirtirken, hava saldırısının da bir operasyon değil meşru müdafaa olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Pakistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan’da Taliban’a yönelik düzenlenen hava saldırısı kararının Başbakan’ın onayı ile alındığı belirtildi. Taliban’a dersinin verilmesi için tek seçeneğin bu olduğu vurgulandı.
Barış görüşmelerinin başlamasından bu yana 19 gün geçti, bu süre zarfında aralarında polis ve askeri personelin de bulunduğu 172 kişi Taliban tarafından öldürüldü.

Cemaati İslami Hayber Peştunya lideri ve Taliban’ın barış görüşmeleri heyetinden Prof Muhammed İbrahim, Pakistan ordusu tarafından yapılan hava saldırısının, durumu içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini belirtti. Barış sürecinin tıkanmasında hükümetin sorumluluğu olduğunu belirten İbrahim, tek çözümün iki tarafın da ilan edeceği ateşkes olduğunu belirtti. Hükümetin belirlediği barış görüşmeleri heyetinin Taliban müzakere heyeti ile görüşmeyi reddetmesini ise çocukça ve sorumsuzca olarak nitelendirdi.



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,139 µs