En Sıcak Konular

Altın yükseliş isteğini sürdürüyor!

21 Şubat 2014 13:19 tsi
Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Kalyoncu: "Altın fiyatlarının seyri üzerinde bundan sonraki süreçte Fed'in açıklamaları etkili olacak"

Altının ons fiyatı güne yatay bir açılışla başladı, uluslararası piyasalarda şu dakikalarda 1.320 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Dün, ABD'de açıklanan verilerin beklentileri karşılayamamasının ardından 1.325 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatı günü 1.322,52 dolar seviyesinden tamamladı.

Peki Kapalıçarşı'da ve serbest piyasada altın fiyatları ne durumda? En çok alınan ziynet olarak Çeyrek Altın kaç liradan işlem görüyor?

21 ŞUBAT 2014 ALTIN FİYATLARI

24 Ayar Külçe Altın (Gr): Bugün satış: 93
Cumhuriyet Ata Lira: Bugün satış: 623
22 Ayar Bilezik (Gr): 91
Lira Tam Ziynet: Bugün satış: 610
Yarım Ziynet: Bugün satış: 309
Çeyrek Altın: Bugün satış: 154

ÇİN'DEN GELEN VERİLER OLUMSUZ

Analistler, gelişen ülkelerde toplumsal olayların çatışmaya dönüşmesinin oluşturduğu tedirginlik, Çin'de imalat sanayi verisinin beklenenden olumsuz gelmesiyle ekonominin yavaşlama sinyali vermesi ve ABD'de karışık ekonomik verilerin bu ülkedeki ekonomik toparlanma konusunda yarattığı endişelerin, fonların altın satışını frenlediğini ve bu nedenle de altın fiyatındaki düşüşün sınırlı kaldığının gözlendiğini belirtiyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.300 - 1.307 dolar aralığının destek konumuna geldiğini, bu seviyenin üzerinde tutunduğu sürece yükseliş trendini devam ettirebileceğini ifade eden analistler, 1.325 dolar seviyesini yukarı yönlü kırması durumunda ise 1.338 dolar seviyesinin test edilebileceğini tahmin ediyor.

ALTIN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, altın fiyatlarının beklentilerin aksine yükseliş trendine girdiğini belirterek, altının ons fiyatı 1.320 doların üzerinde kaldıkça yükselişin devam edecek gibi gözüktüğünü dile getirdi. Kalyoncu, yükselişteki en önemli nedenin gelişmekte olan ülkelerdeki siyasi gerginlikler nedeniyle güvenli liman alım talebinin artması olduğunu kaydetti.

Kalyoncu, Çin'den gelen fiziksel talebin etkisiyle altın fiyatının 1.300 doların üzerine çıktığını belirterek, şunları aktardı:

"Altında 1.300 dolarlara doğru geri çekilme olsa da kısa vadede görünüm yukarı yönlü, 1.320 - 1.330 dolar arası ise direnç seviyesi. Altın fiyatlarının seyri üzerinde bundan sonraki süreçte Fed'in açıklamaları etkili olacak. Fed, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan siyasi gerginliğin ekonomik sonuçlarının ABD'yi etkileyeceğini düşünürse ve faizleri daha uzun dönem düşük tutmaya karar verirse -ki Fed'in gündeminde böyle bir şey olmasa da beklenti oluşmuş durumda- böyle bir tavır açıklarsa altın fiyatlarında daha da yukarılara çıkabiliriz."

TL/gram fiyatlarında üst sınır...

Yurt içinde ise altının gram fiyatının dolar/TL'deki hareketlere bağlı olarak seyrettiğini vurgulayan Kalyoncu, dolar/TL yükseldikçe altının gram fiyatının da yükseldiğine ancak TL/gram'da 97-98 liranın üst sınır gibi gözüktüğüne de dikkati çekti.

 

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,211 µs