En Sıcak Konular

Ukrayna'da iki flaş karar! Yanukoviç açıkladı

21 Şubat 2014 14:47 tsi
Kanlı çatışmalara sahne olan Ukrayna'da devletin en tepesinden çok önemli bir karar açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç, erken seçime gidileceğini ve devlet başkanının yetkilerini kısıtlayan 2004 Anayasası'na geri dönüleceğini açıkladı.

Bu sabah krize son verecek bir anlaşma üzerinde görüş birliği oluştuğunu söyleyen Yanukoviç anlaşmanın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması, bir milli birlik hükümeti kurulması ve cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlayacak anayasal değişiklikleri kapsadığını açıkladı.

Daha erken saatlerde henüz anlaşmanın ayrıntıları açıklanmadan, kriz görüşmelerine arabuluculuk yapan üç AB bakanından, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, temkinli olunmasını tavsiye ederek, anlaşmanın kesin olmadığını, Yanukoviç'in açıklamasını henüz muhalefetin doğrulamadığını söylemişti.

POLİSLER PARLAMENTO KORİDORLARINDA

Yanukoviç'in açıklamasından kısa süre sonra Kiev'de yeni şiddet olayları yaşandığına ilişkin haberler de geldi. Polis protestocularla silahlı çatışma yaşandığını söylerken, Ukrayna medyası çevik kuvvet polislerinin, oturumun devam ettiği parlamentonun koridorlarında devriye gezdiğini bildiriyor.

REHİN ALINAN EMNİYET GÖREVLİLERİ SERBEST

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, hükümet karşıtı gösterilerde protestocular tarafından rehin alınan emniyet görevlilerinin serbest bırakıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, radikal grupların dün sabah Bağımsızlık Meydanı'na yaptığı saldırılarda rehin alınan emniyet görevlilerinin salıverildiği ifade edildi.

Açıklamada, serbest bırakılanların sağlık durumlarının iyi olduğu vurgulanırken, serbest bırakılan emniyet görevlilerinin sayısı hakkında bilgi verilmedi.

İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden dün yapılan açıklamada, radikal gruplar tarafından yapılan saldırılarda 67 emniyet görevlisinin rehin alındığı ve söz konusu emniyet görevlilerinin durumunun belirsiz olduğu ifade edilmişti.

77 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Salı gününden bu yana yaşanan çatışmalarda 77 kişi öldü, 577 kişi yaralandı. Fakat muhalifler ölü ve yaralı sayısının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

PROTESTOLAR NEDEN BAŞLAMIŞTI?

Protestolar ilk olarak Kasım ayında Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in AB ile yapılacak bir ticaret anlaşmasından Rusya'yla ilişkiler lehine vazgeçmesiyle patlak vermişti.

Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs