En Sıcak Konular

Barış Kartalı, TSK'ya katıldı

21 Şubat 2014 16:07 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende "Barış Kartalı" orduya teslim edildi.

''Barış Kartalı" projesi kapsamında havadan ihbar ve kontrol uçağının, 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giriş töreni için Konya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada bir konuşma yaptı

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Farklı bir gururu taşıyoruz. 2003'te ilk adımı attık ama bazı sıkıntılar yüzünden bugüne ertelendi. Verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. Donanmamız milli savaş gemileriyle donatıldı. Uçakların modernizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk tasarım uçağı olan Hürkuş gökyüzüyle buluştu.

Havadan erken kontrol uçağını TSK'ya teslim ediyoruz. 4 uçaklık filonun ilk uçağı bu yıl göreve başlayacak. Bugün havadan kontrol ve istihbarat uçağını ordumuzun envanterine katıyoruz. Uçaklarımızın çalkantılı bir dönemde ordumuza katılmasını çok önemli buluyorum. Havadan ihbar ve kontrol uçakları ordumuzun gökyüzünde adeta gözü olacak. Barış Kartalı hava savunmamıza önemli katkıda bulunacak. Hava sahamıza karşı tehlikede erken uyarı olacak. Ayrıca 109 helikopter daha TSK'ya katılacak.

Bu süreçte elde edilen teknolojik birikim ülkemize fayda sağlayacak. Tüm bu çalışmalarla gayemiz zorlu coğrafyamızda ortaya çıkan savunma noktasında askerimizi kimseye muhtaç etmemektir."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklaması ise şöyle:

"Böyle bir projenin hayata geçirilmesinden ötürü çok mutluyum. Güçlenecek hava kuvvetlerimiz için gurur duyulacak bir gün. Barış Kartalları gücümüze güç katacak ve ordumuzun gözü olacak.

Bu uçaklara ilk sahip olma arzumuz 2002 yılında ortaya çıkmıştı. Bu süreçte görev alanların büyük emeği geçmiştir.

Ordumuza katılacak olan 4 Barış Kartalı uçağının adlarının Kuzey, Güney, Doğu ve Batı olarak seçilmesini de doğru bir tercih olarak gördüğümü belirtmek isterim."

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs