En Sıcak Konular

Suriye'ye yardım tasarısı kabul edildi

22 Şubat 2014 09:37 tsi
Suriye'ye yardım tasarısı kabul edildi Suriye'nin tüm noktalarına insani yardım ulaştırılmasına izin verilmesini isteyen BMGK karar tasarısı oybirliği ile kabul edildi.

Suriye'nin tüm noktalarına engelsiz insani yardım ulaştırılması için Avustralya, Ürdün ve Lüksemburg tarafından sunulan BMGK karar tasarısı kabul edildi.

BMGK'da yapılan oylamada, BMGK'nın 15 üyesi de karar tasarısı lehinde oy kullandı. Daha önceki üç karar tasarısında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed lehine veto yetkisini kullanan Rusya ve Çin de tasarıya destek  verdi.

Karar metninde Suriye'nin tüm noktalarına insani yardım ulaştırılmasına izin verilmesi, çatışmaların derhal durdurulması, kentlerdeki kuşatmanın kaldırılması, rejim tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarının sonlandırılması, okul ve hastanelerin asker ve silahtan arındırılması isteniyor.

Ülkede El-Kaide bağlantılı gruplar ve diğer tüm terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırılar kınanarak, yabancı savaşçıların Suriye'yi terk etmesi ve muhalif grupların terör örgütleri ve teröristlerle arasına mesafe koyması isteniyor.

Kararda, hem Suriye rejiminin hem de diğer silahlı grupların insan hakları ihalleri ve uluslararası insani hukuku çiğnemeleri kınananarak bu ihlallerin biran önce sonlandırılması isteniyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un metnin kabulünden sonra her 30 günde bir sahadaki durumu BMGK'ya rapor etmesinin istendiği karar metninde, bu raporlar doğrultusunda alınan karara uyulmadığının tespit edilmesi halinde gerekli adımların atılmasının planlandığı vurgulandı.

AA



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs