En Sıcak Konular

Paralel tehdit MGK‘ya geliyor

25 Şubat 2014 08:37 tsi
Paralel tehdit MGK‘ya geliyor MGK, yarın Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacak. 2014 yılının ilk toplantısında, "paralel yapı"ya yönelik çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.

Son olarak 7 bin kişiyi dinlediği ortaya çıkan "paralel yapı"nın faaliyetleri, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) gündemine taşınıyor. MGK, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Toplantıda, paralel yapıyla birlikte, terörle mücadele ve seçim hazırlıklarından oluşan iç gündem maddelerinin yanı sıra Suriye, Irak ve Ukrayna'daki gelişmelerin de ele alınması planlanıyor. Yeni yılın ilk toplantısını yapacak olan MGK'da görüşülmesi beklenen gündem maddeleri şöyle:

- SEÇİM GÜVENLİĞİ: Seçim güvenliğine yönelik hazırlıkların ve alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bekleniyor. İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışmalarını Kurul'a aktaracağı öğrenildi.

- PARALEL YAPI: Emniyet, MİT ve yargı tarafından yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi planlanıyor. Son olarak paralel yapının 7 bin kişinin telefonunu dinlediği haberleri kamuoyuna yansımıştı. Toplantı sonrası kamuoyuna açıklanan bildiriye bu hususların ne ölçüde yansıyacağı ise merakla bekleniyor.

- ÇÖZÜM SÜRECİ: Çözüm sürecinin kamuoyuna yansıması ve İmralı'yla     MİT kanalıyla yapılan görüşmelerde bir yılın geride kalmasının ardından gelinen nokta ve önümüzdeki sürece yönelik projeksiyon, Kurul üyelerinin gündeminde olacak. Bu toplantı aynı zamanda MGK'nın, Nevruz öncesi son toplantısı olması özelliğini taşıyor.

Akşam
 



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs