En Sıcak Konular

CHP MYK olağanüstü toplandı

25 Şubat 2014 08:15 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda ele alınan konulara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nda ele alınan konulara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
 
Ses kaydının gerçek dışı olduğuna dair Başbakanlıkça yapılan açıklamanın sorulması üzerine Koç, "17 Aralık dosyaları neden gizlenmek isteniyor? 17 Aralık iddianameleri, soruşturma dosyası neden kapatılmak isteniyor, neden fezlekeler gelmiyor? Bütün bunlar bu dosyaların içinde mevcut tapelerdir" ifadesini kullandı.
 
Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruyu ise "MİT Yasası'nı da biliyorsunuz, bir ulusal istihbarat teşkilatı olmaktan çok Başbakan'ın böylesi durumlarda özel ihtiyacını karşılayacak istihbarat yapısı şeklinde oluşturulmaya çalışılıyor. Son demokratikleşme paketinde de anımsayacaksınız, demokratikleşme paketi değil, yolsuzlukların soruşturulmasını engellemek için çıkarılan paket olduğu noktasında da görüşlerimizi dile getirdik" şeklinde cevapladı.
 
"Meşruiyetini kaybetti' dediniz. Hükümetle aranızdaki tüm ilişkileri askıya mı alacaksınız" sorusuna ise Koç, "Meşruiyetini kaybetmiştir' diyorum çünkü hırsızlıkla, yolsuzlukla, bu kirli ilişkilerin bu kadar açık seçik ortaya döküldüğü hükümet yapısıyla demokratik bir ülkede meşru yönetimi nasıl sağlayacaksınız? Bunu ifade etmek istiyorum" karşılığını verdi.
 
"Meşruiyetini kaybetti' dediniz. Bu, erken seçim çağrısı anlamına gelir mi?" sorusu yönetilen Koç, "Bunun karşılığı istifa müessesesidir. 4 bakan daha önce ne şartlarda istifa ettilerse, Başbakan'ı koruyan deklarasyonu zorunlu olarak açıklamak durumunda bırakıldılarsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda başbakanlık görevini yürüten ve bu kirli ilişkilerin odağında bulunan kişinin demin söylediğim sınıflamaya tabi olması gayet doğaldır" diye konuştu.
 
Mecliste denetim mekanizmalarını işletip işletmeyecekleri sorulan Koç, TBMM'nin parmak çoğunluğu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ihtiyaçlarını karşılayacak yasama faaliyeti yürüttüğünü, denetim faaliyetinin ise oradaki iktidar mensubu 319 kişi tarafından engellendiğini iddia etti.
 
Koç, "TBMM şu anda denetim işlevini yerine getiremez durumdadır. Bu, açık bir tablodur" dedi.
 
Koç'un açıklamasının ardından bir süre daha devam eden MYK toplantısı tamamlandı ve üyeler parti genel merkezinden ayrıldı.

aa


Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs