En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan '7 bin dinleme' tepkisi

25 Şubat 2014 09:41 tsi
7 bin kişinin dinlenmesi iddiasıyla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu kadar kişi dinlenirken hükümet neredeydi” diye sordu.

CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Par­la­men­to­la­ra­ra­sı Bir­lik Par­la­men­ter­le­ri İn­san Hak­la­rı Ko­mis­yo­nu Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ann Clwyd ve be­ra­be­rin­de­ki he­ye­ti ka­bul et­ti. Ka­bul son­ra­sı Kı­lıç­da­roğ­lu, TBMM’­de ga­ze­te­ci­le­rin, “pa­ra­lel ya­pı­”nın te­le­fon din­le­di­ği id­di­asıy­la il­gi­li so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

“Biz za­ten din­le­ni­yo­ruz. Bu­nu Er­do­ğan ken­di  açık­la­dı. Hat­ta o ka­dar net açık­la­dı ki ‘Ey Kı­lıç­da­roğ­lu, se­nin ne­fes alı­şı­nı bi­le ta­kip edi­yo­ru­z’ de­di. Bil­di­ği­miz bir ola­y” ifa­de­si­ni kul­la­nan Kı­lıç­da­roğ­lu, şun­la­rı kay­det­ti: “Me­rak et­ti­ğim, bu ka­dar ki­şi din­le­nir­ken hü­kü­met ne­re­dey­di? Bu ül­ke­de hü­kü­met var mı, yok mu? Ne­den şi­ka­yet edi­yor? Ken­di yol­suz­luk­la­rı or­ta­ya çık­tı di­ye mi? Ül­ke 11 yıl­dır iyi yö­ne­til­mi­yor. Yö­ne­ten­ler şim­di ‘Biz kan­dı­rıl­dı­k’ di­yor. Bu da baş­ka bir olay. Ül­ke­yi yö­ne­ti­yor­su­nuz, bi­ri­le­ri ge­lip si­zi kan­dı­rı­yor. Ve siz de şim­di iti­raf edi­yor­su­nuz. O za­man siz o kol­tuk­ta otu­ra­maz­sı­nız. Si­zin şi­ka­yet et­me­ye hak­kı­nız yok. O kol­tuk­ta otu­ran adam so­run­la­rı çö­zer. Şi­ka­yet ma­ka­mı de­ğil­dir. Şi­ka­yet ede­cek­se ay­rı­lır, ge­lir mu­ha­le­fe­te is­te­di­ği ka­dar şi­ka­yet eder.”

Bu arada CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün gece olağanüstü toplandı. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı saat 22.00’da başladı.

Kim ne dedi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:  Bakanlar Kurulu’nda dinleme iddiaları görüşüldü. Savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen hayali bir ihbar üzerine ‘selam ve tevhit’ terör örgütüyle ilgili soruşturma başlattı ve hakim kararıyla dinlemeler yaptılar. Böyle bir terör örgütü yok, 3 yıldır dinleme yapıldı. Dinlenen kişi sayısı 7 bin değil 2 bin 280 kişi. Yasadışı durumlar tespit edilirse bu kişilerle ilgili yasal işlem yapılacaktır.  

SO­RUM­LU­SU HÜ­KÜ­MET

CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Fa­ruk Lo­ğoğ­lu: Din­le­me­ler ko­nu­su gün­de­me ye­ni ge­len bir ko­nu de­ğil. Şim­di ik­ti­dar, pa­ra­lel dev­let id­di­ala­rı­nın ar­ka­sı­nı güç­len­dir­mek için bu din­le­me­le­ri gün­de­me ge­ti­ri­yor. Bun­dan 2, 3, 4 se­ne ön­ce de din­le­me­ler var­dı. Baş­ta Sa­yın Baş­ba­kan ol­mak üze­re her­kes din­len­mek­ten şi­ka­yet­çiy­di. O za­man hü­kü­me­tin ba­şın­da kim var­dı, ne­den bun­la­rın üze­ri­ne gi­dil­me­di?

CHP Mil­let­ve­ki­li Ay­kan Er­de­mir:  Dev­let eliy­le çok da­ha kap­sam­lı din­le­me ya­pıl­dı­ğı­nı bi­li­yo­ruz. Bu buz­da­ğı­nın yal­nız­ca ucu­dur. Bi­rin­ci de­re­ce so­rum­lu­su da Sa­yın Baş­ba­kan ve hü­kü­met­tir.

BEK­Çİ Bİ­LE DİN­LER

HDP Ge­nel Baş­ka­nı Se­ba­hat Tun­cel: Din­le­me ko­nu­su ye­ni bir şey de­ğil. Tür­ki­ye­’de bi­ri bi­zi gö­zet­li­yor di­ye­ce­ği­miz bir nok­ta­da çok uzun sü­re­dir yurt­taş­la­rın hep­si­nin ne­re­dey­se din­len­di­ği­ne da­ir yak­la­şım­la­rı var. Ge­nel­kur­ma­y’­ın din­le­me ar­şi­vin­de de is­mi­miz çık­tı. Pa­ra­le­li ola­nı, ol­ma­ya­nı bi­zi din­li­yor. Öy­le ki bun­dan 2 ay ön­ce be­nim sek­re­te­ri­me sav­cı­lık­tan bir bel­ge gel­di, ‘Si­zi din­le­dik bir şey çık­ma­dı­’ di­ye. Bu cid­di bir so­run. Ar­tık bu­na bir nok­ta koy­mak ge­re­ki­yor.

BDP Mil­let­ve­ki­li Ha­sip Kap­lan: Giz­li din­le­me­ye şa­şı­ran­la­ra şa­şı­yo­rum, bu lis­te­ler ne ki, tüm Tür­ki­ye­’yi din­le­di­ler. TKM ile yet­ki ve­rir­sen, özel sav­cı, mah­ke­me­yi bı­rak bek­çi­ler bi­le din­ler si­zi, he­sap so­ra­bi­len var mı? Bir de üs­tü­ne Mİ­T’­e içer­de dı­şar­da sı­nır­sız din­le­me yet­ki­si ve­rin, ne ida­ri, ne yar­gı, ne de si­ya­si de­ne­tim var, din­ler­ler si­zi gü­lüm din­ler­ler.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs