En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Yurtdışına kaç!

25 Şubat 2014 15:14 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dün akşam internete düşen ve başbakanlık tarafından yalanlanan ses kayıtlarını yayınladı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde  17 Aralık operasyonları var.

Kılıçdaroğlu, operasyonlardan sonra yaşananları anlattıktan sonra dün akşam internete düşen ve Başbakanlık tarafından anında yalanlanan görüntüleri kurduğu ekrandan yayınlamaya başladı.

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı, montaj olduğu belirtilen görüntüleri yayınlanır yayınlanmaz, konuşmayı canlı yayın veren tüm televizyonlar, yasadışı ses kaydı diye canlı yayını kesti.

Kılıçdaroğlu, ağır ithamlarda bulunduğu Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ya helikoptere bin yurtdışına kaç, ya da başbakanlıktan istifa et" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Başbakan utanmıyor. Bizim halkımızın alışık olmadığı bir tip bu. İnsanlar utanır ama bunda böyle kavram yok.

Kamuoyu baskısıyla 4 bakan istifa etti. Önce istifa etmediler, direndiler. Otobüsün üstünde 'biz beraberiz' mesajı verdiler. Bakanlardan biri, Başbakan'ı çok açık bir şekilde suçladı. İlk kez bir bakan, istifa ederek yolsuzlukların asıl kaynağının başbakan olduğunu ifade ediyor.

Başbakan, ‘Oğlum Bilal’in üzerinden bana ulaşmaya çalışıyorlar’ diye açıklama yaptı. Bugün o tablo çok daha net önümüzde duruyor. Yıldırım hızıyla savcıları, polisleri, emniyet müdürlerini değiştirdiler.

Sonra Rıza Sarraf diye birisi çıktı, 4 bakanı teslim almış. Bir bakan, ‘Sana bir şey olmaz. Sana bir şey olursa ben önüne yatırım’ diye kendisini satmış bir adam.

Biz zannettik ki, Sayın Başbakan çıkacak, ‘Kardeşim bu ülkede yolsuzluk mu var, sonuna kadar gideceğim. Gitmeyen namerttir' diyecek. Ama tam tersini yaptı. Aksaray Valisi’ni İstanbul’a emniyet müdürü yaptı. İlk kez polislere talimat veriliyor; yargı kararlarını uygulamayın diye.

Telefon edilmesinden sonra 'O müsteşarın orada kalmaması gerekir' dedik. Sonra öğrendik ki, Adalet Bakanı da telefon etmiş. Adalet çökmüştür. Dört bakanla ilgili fezlekeler geldi. Bekledi, geri gönderildi. Adalet Bakanı fezlekesi geldi, iade edildi. Fezlekenin nereye gideceği belli olmadı. Doğrudan müdahale ediyorlar. Apar topar Adli Kolluk Yönetmeliği'ni değiştirdiler.

Yasal yollarla elde edilmiş delillerini yok etmek istiyorlar. Bu yasaların hiçbiri Bakanlar Kurulu’nda görüşülmedi. Elimizi vicdanımıza koyalım.

Zamana karşı yarıştalar. Rüşvet ve yolsuzluk davasını nasıl kapatırız bunun telaşındalar. Bütün amaç, bunun üzerine inşa edilmiş. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu o kadar büyük ki, bunu örtecek bir bez üretilmedi.

Recep Tayyip Erdoğan için ‘başçalan’ diye bir deyim kullandım. O zaman bazı arkadaşlar beni eleştirdi. Ama artık bugün anladık ki, kendisi ‘başçalan’. İnternete düşen ses kaydı bütün gerçekleri ortaya koyuyor."

Benim sana tavsiyem, ya yurtdışına kaç ya da başbakanlıktan istifa et. Göreceksiniz, devleti soyan o koltukta oturamaz. O koltuktan gitmesi lazım. Çünkü hırsızdan başbakan olmaz."

Kılıçdaroğlu, Grup Toplantısı'nın bu bölümünde Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını dinletti. Kılıçdaroğlu, daha sonra sözkonusu konuşmanın metnini okudu.



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs