En Sıcak Konular

''Yapılabilecek en büyük ahlaksızca hareket''

26 Şubat 2014 19:10 tsi
Bakan Eroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin, "Bu hakikaten yapılabilecek en büyük ahlaksızca bir harekettir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ve montaj olduğu belirtilen ses kaydı iddiasına ilişkin, "Bu hakikaten yapılabilecek en büyük ahlaksızca bir harekettir. Zaten biz bunun montaj olduğunu biliyoruz ama bazı muhalefetin, bunu asıl olup olmadığını bilmeden ki asıl olmadığını kendileri de biliyorlar fakat buna rağmen bundan güya bir şeyler çıkarmak istemeleri de siyasi tarihi açısından son derece utanç verici bir hadise" dedi.
 
Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde gerçekleştirilecek toplu temel atma töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin "ABD'de yapılan bir inceleme sonucu önceki gün ortaya çıkan ses kayıtlarının montaj olduğu kesinleşmiş bununla ilgili neler söylemek istersiniz" sorusuna, Eroğlu, şu yanıtı verdi:
 
"Bu hakikaten yapılabilecek en büyük ahlaksızca bir harekettir. Zaten biz bunun montaj olduğunu biliyoruz ama bazı muhalefetin, bunu asıl olup olmadığını bilmeden ki asıl olmadığını kendileri de biliyorlar fakat buna rağmen bundan güya bir şeyler çıkarmak istemeleri de siyasi tarihi açısından son derece utanç verici bir hadise. Bu yüzden ben CHP Genel Başkanının yaptığı durum karşısında nasıl özür dileyecek bilemiyorum. Çünkü dün maalesef kendilerinin grup toplantısında sanki kaseti gerçekmiş gibi gösterdi ve bu ayıba kendisi de iştirak etti. Bundan dolayı özür dilemesi lazım. CHP bu işte. Kendisi kasetle geldi, sanıyor ki başkalarının da kasetleri var. AK Parti'nin yüzü aktır."
 
Başbakan Erdoğan ile İSKİ Genel Müdürlüğü'nden önce de çalıştığını, 1994 yılından itibaren 20 yıldır birlikte olduklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
 
"Başbakan her bakımdan dürüst ve bu milleti için gece gündüz çalışan bir başbakandır. Asla hiçbir şekilde bana 20 yıldır en çok yatırım yapan bir kişi olarak bugüne kadar 'şu şöyle olsun' dememiştir. Kasetler karşısında CHP Genel Başkanı'nın tutumu ne olacak onu merak ediyorum. Vatandaşlarımız bu oyunu gördü. Bu kasette, montaj kasette oyunun bir parçası. 30 Mart'ta millet bu paralelcilere bu şekilde kasetle siyaset yapmak isteyenlere gereken cevabı verecektir. Ben milletimizin ferasetine hayranım. Millet cevabı verecektir."
 
Başka bir gazetecinin "Hükümet olarak hukuki süreç başlatıldı mı?" sorusunu da Eroğlu, "Başlatıyoruz. Nasıl, nerede yapıldı, bu konu da araştırılıyor. Zaten paralel yapılanmaya karşı devletin temel kurumlarını güçlendirmek için ve hukuk çerçevesinde mücadele için gerekli adımlar atılıyor. Merak etmeyin. Milletimiz şunu bilsin, devletimiz, hükümetimiz dimdik ayaktadır. Bu tür komplolara karşı milletimiz gereken cevabı verecektir. Hükümet de bu mevzuda gereken çalışmaları yapacaktır. Bu alçaklara gereken cezaları verecektir" yanıtladı.

aa

 

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,163 µs