En Sıcak Konular

Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana

27 Şubat 2014 17:51 tsi
TBMM Başkanı Çiçek, ''Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yanadır, halkın birliğinden yanadır ve mevcut sıkıntıların pratik ilkeler çerçevesinde barışçıl yollarla, uzlaşı temelinde çözümünden yanadır” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin Ukrayna’nın egemenliğinden yana olduğunu vurgulayarak, "(Türkiye, Ukrayna'nın)Toprak bütünlüğünden yanadır, halkın birliğinden yanadır ve mevcut sıkıntıların pratik ilkeler çerçevesinde barışçıl yollarla, uzlaşı temelinde çözümünden yanadır” dedi.

Rus Bilim ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Çiçek, programın bitişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin Rus yetkililerle görüşmelerine yönelik soru üzerine Çiçek, şunları söyledi:

“Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkilerle ilgili düşüncelerimi aynı zamanda devletimizin de bakış tarzını ifade etmeye çalıştım. Tarafların her vesileyle  bir araya gelmesinde fayda var. Çünkü bölgenin iki önemli ülkesidir. Dayanışma içinde olursak, istişarelerde bulunursak, bizdeki birçok yaralayıcı, sıkıntılı konulara çözüm bulmak bir manada kolaylaşmış olur. Buna yenileri eklendi. Ukrayna'daki durumda henüz her şey netleşmiş değil. Ukrayna bizim dostumuz olan ve çok yönlü ilişkilerimizin olduğu bir ülkedir. Bunlara ilaveten Kırım Özerk Bölgesi'nde Tatar soydaşlarımız da yaşamaktadır. Bu gelişmeleri hem komşu ülke ilişkileri bakımından hem de soydaşımız Tatarlar bakımında yakından takip ediyoruz."

Çiçek, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere ilkesel olarak bakıldığında, Türkiye'nin Ukrayna’nın egemenliğinden yana olduğunu vurgulayarak, "Toprak bütünlüğünden yanadır, halkın birliğinden yanadır ve mevcut sıkıntıların pratik ilkeler çerçevesinde barışçıl yollarla, uzlaşı temelinde çözümünden yanadır” diye konuştu.

Türkiye'nin bu yöndeki çabalara katkı vereceğini ifade eden Çiçek, Kırım Tatarlarının da hak ve hukukunun korunmasının esas olduğunu ve kurulacak çözümün halkın tümünü kapsaması gerektiğini söyledi.

Mecliste böcek araması yapıldığına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, “Siz böyle bir ihtiyaç hissettiniz mi?” sorusu yöneltilen Çiçek, kendisinin böyle bir endişesinin olmadığını dile getirdi. Kanunsuzluğun her yerde yapılabileceğini vurgulayan Çiçek, “Ceza kanunlarında yeri var, soruşturacak makamlar var, zaman zaman milletvekillerimizin basına çıkan açıklamaları var, münferit de olsa talepler var. Biz bunları daha evvelden emniyetten aldığımız araçla yapıyorduk. Yeni bir araç aldılar. Onun bir denemesi olarak benim orada yaptılar. Benim bir talebim ya da endişem yok” diye konuştu.

Aramanın geçen hafta yapıldığını ifade eden Çiçek, konunun haber yapılacak bir tarafı olmadığının altını çizdi.

AA



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,411 µs