En Sıcak Konular

Fenerbahçe'den paralel yapı iddiası

28 Şubat 2014 16:49 tsi
Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu, PFDK'yı topa tuttu.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu, TFF kurullarının aldığı kararlarla ile ilgili açıklamada bulunurken, çarpıcı ifadeler kullandı. 
 
İŞTE O AÇIKLAMALAR
"Tolga bey, konunun çerçevesini çizdi, önemli gördüğüm noktalara değineceğim.
Lig yarışmasında oyun kuralları vardır. FIFA'nın belirlediği ve tüm ülkelerin benzer şekilde uyguladığı kurallar. Oyun kuralları bununla sınırlı değildir. Federasyonların sezon başında çıkardığı talimatlar, uygulanma şekli talimatların parçasıdır. Lig başladıktan sonra değişim olmaz. Hangi eylemin neyle sonuçlanacağı talimatlarla uygulamalarda düzenlenmiştir.
Federasyonun kararların uyumsuzluğu tartışılıyor. Alınan kararlar yarışmaya müdahale niteliğindedir. TFF kurullarının bütün kararları ve hakemlerin yorum kararlarını da takip ediyoruz.
Yarışmaya başladığımızda kırmızı kartın cezası en az 1 maç cezadır, hakem hata yapmış olsa bile. Herhangi bir haftada kural değiştirilirse, ceza çekiminde bir takım lehine karar verirse bu yarışa müdahale olur. Otomatik cezanın ertelenmesine karşı tahkim kararı oldu. Ertelenmesini kural hatası olduğunu söylemiştik. Sezon başladı federasyon bu uygulamadan vazgeçti. Bu karardan lehine ve aleyhine olan takımlar olmuştu.
İki tane futbolcu haksız kararla ihraç ediliyor. Dün iki tane kurul, biri disiplin kurulu, diğer, tahkim kurulu toplandı. Disiplin kurulu bizim futbolcumuza 2 maç ceza veriyor, tahkim kurulu başka oyununun cezasını 1'e indiriyor. Tahkim düzeltebilir ama 2'den 1 maça inince yanlış karar verdiğini yargı kararıyla anlamış olur. 2 maç ceza bu iki hakem lig maçlarında görevli. Sadece dün verilen ve çok önemli görülmeyen iki kararın lig yartışına etkisi büyük olur."
"PFDK ikiye bölünmüş"
"PFDK ikiye bölünmüş durumda, iki tane fraksiyon var. Kurul başkanı hangisinin yanında olursa onun kararı çıkıyor. TFF başkanına kimin hangi kanattan olduğunu söyledik. Gruplaşırsanız bu yarış adil olamaz. Lehimize, aleyhimize karar verenlerden bu isimleri belirlemedik. Oy çokluluğuyla alınan kararlarda ortak hareket eden üyeler belli bir grup adına hareket ediyor bu hiç değişmiyor. Bu kişiler aynı cesaretle yanlış kararlar vermeye devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta başkanımız Aziz Yıldırım savunma verdi. Adı savunma, hukuki metin öyle hazırlanmış. Tolga beyin dün akşam açıkladığı kararların ön mesajı var o savunmada. O savunma manifesto niteliğindeydi. Tahkim Kurulu başkanının halı saha maçı nedeniyle toplantı 16'da bitiriliyor. Ertesi gün toplanıyor basın yoluyla Fenerbahçeye cevap vermek için. Kurulun verdiği kararlar farklı niteliktedir.
Bir başka örnek daha vereyim. Sezon başında kötü tezühratla ilgili düzenleme sezon ortasında değişti. Birçok kulüp itiraz etti, biz itiraz ettik dinlenmedi, Tahkim Kurulu 2. lig takımın üzerinden karar verdi ve emsal oldu, değişti. Kimse bizi kaaleye almadı. Şimdiki uygulamada kişi ve süre uygulamasına bakılmaksızın ceza veriliyor. Biz dahil 5-6 kulüp ceza sınırında. İlerleyen günlerde kulüplerimiz iç saha maçlarını seyircili oynayamayacak. Bir kulübümüz deplasmanda seyirci götrürmemek için başvurdu. 5-6 kişinin yaptığı kötü tezahürat nedeniyle ceza olmasın ama devam edecek gibi görünüyor."
Havuz için çarpıcı talep!
"Talimatlarda havuzdan çıkma konusunda yaptırımlar var, bu talimatlar anayasaya uygun mu bunun da incelenmesi gerekiyor. Rekabet Kurulun'a da başvuru yaparak bu havuzdan yeterince pay alamadığımız konusunda bir talebimiz olacak. Bu başvurunun ardından geçmişe yönelik haklarımız da olabilir. İlk olarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu havuzdaki pay yapısının doğru olmadığını ve düzeltilmesini rekabet kurulundan talep edeceğiz." 


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs