En Sıcak Konular

Tahliye edeceklerini söylemiştik

28 Şubat 2014 17:22 tsi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturmasında 5 kişinin tahliye kararına ilişkin, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturmasında tutuklanan 5 kişinin daha tahliye edilmesi kararına ilişkin, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin mitingine katılmak için geldiği Çanakkale'de, havaalanında gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesinin, iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyelerine ilişkin kararını değerlendirdi.

Buna ilişkin öngörülerini daha önce beyan ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Daha önce tahliye edileceklerini söylemiştik. Şimdi yolsuzluk dosyalarını kapatmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"Gün, helal süt emmişlerin iktidara taşınma günüdür"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, bazı kişilerin "Yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğim" diyen bir partiye oy verdiğini ama şimdi "halk için değil cebi için çalışan bir iktidarla" karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

Hep beraber düşünmek gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Söz verdim, bir daha bu adama 'başbakan' demeyeceğim. Her şeyi görüyorsunuz, bütün dünyanın gözü önünde oluyor, Amerika'dan Japonya'ya kadar herkes ülkede olanı biteni görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı, hiçbirisine 'Sahte değil' demediler. Ne zamanki kendinin ses kayıtları çıktı, başladı. 'Efendim bu yalandır'. Sen yalan söylüyorsun başçalan" diye konuştu.

"Gelin hep beraber Atatürk'ün partisinde birleşelim"

"Artık adı 'başçalana' çıkan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti'nde başbakanlık koltuğuna oturmaması gerekir" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Buradan, Çanakkale'den söylüyorum; sende ar, haya, utanma duygusu, Allah korkusu varsa o koltuktan derhal ayrıl. Emekçi kardeşlerime sesleniyorum, sizin aylığınız neden düşük? Birisi 30 milyon avro götürürse fatura size çıkacak. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, ektiğiniz ürünün karşılığını neden alamıyorsunuz? Bir adam, 30 milyon avro bir günde dağıt dağıt bitmiyor, arta kalanı bu. Bunu götürüyorsa sen malının karşılığını alamazsın. İşsiz kardeşlerime sesleniyorum neden iş bulamıyorsun? Eğer bu hırsız daha iktidarda kalırsa sen yine işsiz kalmaya devam edeceksin."

CHP lideri, değişim vakti geldiğini ifade ederek, "Gün, kendimize gelme, Türkiye'yi ayağa kaldırma, ülkemize, demokrasimize sahip çıkma günüdür. Eğer bunları yaparsak babalarımıza, dedelerimize, şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş oluruz. O nedenle AK Parti'ye oy verenlere sesleniyorum; gün, helal süt emmişlerin iktidara taşınma günüdür. Gün, sizden alınan her kuruşla ilgili size hesabını veren bir iktidarın iktidara getirilme günüdür. Gün, bugündür. Hep beraber bunun mücadelesini, kavgasını yapacağız" dedi.

"Demokratik yollardan bunların hesabını soralım"

Kılıçdaroğlu, günün ayrışma günü olmadığını dile getirerek, "Gün, beraber olma, birlik olma, Türkiye'yi haramilerden temizleme günüdür. Gelin hep beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde birleşelim. Gelin hep beraber ülkemiz için çalışalım, ülkeyi aydınlığa çıkaralım, dünyaya bizi rezil eden bu başçalandan Türkiye'yi kurtaralım, demokratik yollardan bunların hesabını soralım demokrasi budur" diye konuştu.

AA



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,144 µs