En Sıcak Konular

Erdoğan: Bilsem tavrım farklı olurdu

2 Mart 2014 09:10 tsi
Erdoğan: Bilsem tavrım farklı olurdu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginin ardından beraberindeki bir grup gazetecinin sorularını cevapladı.

Gülen örgütünün 1980’den sonra devlet içinde ciddi bir yapılanmaya gittiğini belirten Erdoğan “Biz samimiyetle, bugüne kadar inandık. Yoksa bunların bugünkü halini 10 sene önce tespit etmiş olsaydık benim davranışım böyle olmaz, çok farklı olurdu” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginin ardından beraberindeki bir grup gazetecinin sorularını cevapladı. Paralel yapının 1980’lerden itibaren devlet kurumlarında ciddi bir yapılanmaya gittiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Biz samimiyetle, iyi niyetle bugüne kadar inandık. Yoksa biz  bunların bugünkü halini 10 sene önceden tespit etmiş olsaydık benim tabi davranışım böyle olmazdı... Çok farklı olurdu” dedi.

Oğlumu izinsiz dinlemişler

-Bakan çocukları tahliye edildi, 17 Aralık kapsamında tutuklu kimse kalmadı?


Tahliye edildiler ama yargı süreci devam ediyor. Yargılanan kimse kalmadı deyince, aslında tutuklu kalmadı. Yoksa yargılama tutuksuz olarak halen devam ediyor. Yapılan dinlemelerde mahkeme kararı olmalıdır. Mesela benim oğlumla ilgili. Mahkeme kararı olmadan dinleme yapmışlar. Ama bunu yayarken nasıl yayıyorlar? Sanki mahkeme kararı varmış gibi kendi gazetelerinde bunları böyle yayıyorlar. Mesela Başsavcının da açıkladığı üzere bu yapı 3 bine yakın kişiyi dinlemesiyle ilgili mesele. Siz gazeteciler dahil, kendileri dışında kim varsa, kriptolu kriptosuz herkesi dinlemişler. Böyle bir tablonun içerisinde Türkiye’de artık mahremiyet diye birşey kalmamıştır ve bunu acımasızca yaptılar. Devletimizin kurumlarının neredeyse geneline yakınında 1980’den bu yana ciddi bir yapılanma var. Bir anlamda örgütlenmelerini  yapmışlar.

Biz samimiyetle, iyi niyetle baktık

-Çok eski bir tarih yani!


Devletimizin kurumlarında 1980’den bu yana planlı bir yapılanma var. Biz samimiyetle, iyi niyetle bugüne kadar inandık. Yoksa biz  bunların bugünkü halini 10 sene önceden tespit etmiş olsaydık benim davranışım böyle olmazdı... Çok farklı olurdu...  Şu anda artık atılması gereken adım neyse onu atacağız...

-‘Paralel örgüt’ davası mı açılacak yoksa ‘görevi kötüye kullanmak’tan ayrı ayrı davalar mı açılacak? Nasıl olacak?

Hukukta bunlarla ilgili gerekli olan neyse yapılır. Yasalar çerçevesinde atmamız gereken adımlar neyse tereddütsüz atacağız, atmaya başlıyoruz. Çünkü ortada ülkemizin istikbali var.

-MGK’da ulusal güvenlik sorunu olarak kabul edildi. Bu dinlemelerle ilgili olarak mı kabul edildi? Paralelyapı mı ulusal güvenlik sorunu oldu? Bir de bunun uygulaması nasıl olacak?

Geneli bu işin içerisinde zaten. Tüm bu olanlar ulusal güvenlik tehdidi olarak, ordan burdan aklınıza ne gelebilirse onlar, ulusal güvenliğimizi tehdit eden konular. Bu olay sadece yargı, sadece güvenlik, sadece Milli Eğitim, sadece Maliye değil, her yer. Bütün bunlarda menfaat ilişkilerini gördünüz, işadamıydı, siyaset adamıydı, bankacıydı ne gelirse aklınıza. Kendilerinin dışında ne varsa hepsi tam bir kumpasın içerisinde...

Gizli servislere servis kuşkusu var

-Oğlunuzla konuşmanızın olduğu montaj kasetle ilgili işlem yapacak mısınız?


Şu anda arkadaşlar, avukatlar bu konu ile ilgili çalışıyorlar. Bahsettiğim dinlemeleri yapmış savcılar hakkında, HSYK’ya biz de suç duyurusunda bulunacağız.

-Bu dinlemeler yabancı servislere mi servis ediliyor?

Bunlar zamanla ortaya çıkacak.

-Bu yönde kuşkunuz var mı?

Elbette var. Bir yerlere de bunu şey yapmış olabilirler.

ASLA ERKEN SEÇİM YOK

-Bu süreç erken seçim ihtimalini gündeme getirebilir mi?  Normal süreç mi işleyecek?


Gündemimizde asla erken seçim yok. Şu anda tek hedef, 30 Mart. Yerel seçimler için sandığa gidilecek. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Her seçim önemli bir sınav. Dediğim gibi şu an gündemimizde olan seçim, 30 Mart seçimi.
 

Bu haber 1,148 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs