En Sıcak Konular

Hep aynı hakim

2 Mart 2014 11:02 tsi
Hep aynı hakim
Binlerce vatandaşın hayali 'Selam Terör Örgütü' soruşturması kapsamında adalete aykırı bir şekilde dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından yurt çapındaki telekulak skandalları bir bir deşifre olmaya başladı.

Suriye'ye yardım taşıyan MİT TIR'larının durdurulmasıyla gündeme gelen Adana'da da dinleme skandalının yaşandığı belirlendi. Dinlenenler arasında Vali Hüseyin Avni Coş'un yanısıra Mersin Valiliği santrali, hakimler, politikacılar, emniyet yetkililerinin de olduğu ortaya çıktı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile Yetkili Adana Cumhuriyet Başssavcılığı skandal üzerine kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; dinlemelerin 'yasal' kılıfa alınması için özel yetkili mahkemeden kararlar alındı. Herhangi bir somut iddiaya dayanmayan dinleme kararlarının altındaki imza ise tanıdık. Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili ihbarı yaptığı iddia edilen iki jandarma istihbarat mensubunu savcılığın tutuklama talebine rağmen 'şüphe olmadığı' iddiasıyla serbest bırakan TMK 10. Madde ile yetkili Adana 3 No'lu hakimi Cebrail Cem Alıcı'nın, Adana ve çevre illerdeki dinlemelerin büyük çoğunluğuna onay verdiği ileri sürülüyor.

İKİ HAKİM AYNI GEREKÇE

'Silah taşıdığı' iddia edilerek MİT TIR'larının durdurulmak istenmesiyle Türkiye'nin Selam Terör Örgütü soruşturmasında olduğu gibi 'teröre yardım eden ülke' gibi gösterilmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştı. TIR'larla ilgili ihbarı yaptığı ileri sürülen Ankara Jandarma İstihbarat Şubesi'nde görevli iki asker, başlatılan 'casusluk' soruşturmasının şüphelisi konumundaydı. Ankara Özel Yetkili hakimi Halil İbrahim Kütük, şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma talebini 'TIR'ların taşıdıklarının devlet sırrı olup olmadığının bilinmediği', 'demokratik toplumda genel ilkenin işlemlerin halkın gözü önünde cereyan etmesi olduğu' ve 'suçun askeri suç kapsamına girme ihtimalinin bulunduğunu' gerekçe göstererek reddetmişti.

DİNLEMELERE ONAY VERMİŞ

Hakimlik kararı üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheliler hakkında re'sen gözaltı kararı çıkarak iki askeri Adana'ya götürdü. Savcılık sorgusunun ardından iki şüpheli tutuklanmaları istemiyle Özel Yetkili Adana 3 No'lu Hakimi Cebrail Cem Alıcı'ya sevk edildi. Alıcı tutuklama talebini reddederek, casusluk yönünden kuvvetli suç şüphesinin bulunmadığını belirtti. Alıcı da suç şüphesinin askeri suç kapsamına girme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti. Her iki hakimin kararının, MİT TIR'larıyla ilgili 'casusluk' soruşturmasının askeri yargıya havale edilme ihtimalini arttırdı. MİT TIR'larını ihbar eden jandarma istihbaratçıları suç şüphesi olmadığı gerekçesiyle salıveren hakim Alıcı'nın ise Adana'daki dinleme skandalının mimarlarından olduğu iddia ediliyor.



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,794 µs