En Sıcak Konular

Sarıgül'den vatandaşa azar ve tokat

3 Mart 2014 12:11 tsi
Sarıgül'den vatandaşa azar ve tokat Feshane'de kendisini protesto eden vatandaşa tokat atmasıyla gündeme gelen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Eyüp'te konuşmasını yaparken kendisinin alkışlamayan vatandaşı azarladı.

Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen 'Feshane 2014 Trabzon Günleri' etkinliğine CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül protestosu damga vurdu. Etkinlikte konuşma yapan Sarıgül'ün sözlerini yuhalamalarla kesen vatandaşlar, hep bir ağızdan Recep Tayyip Erdoğan sloganları attı. Salonda 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atılırken, Sarıgül'ün konuşmaları 'yuh' sesleriyle duyulmaz oldu. Sarıgül konuşmasını yarıda kesip kürsüden inmek zorunda kaldı.

O AN KAMERALARCA KAYDEDİLDİ

Sarıgül sahneden çıkış kapısına doğru ilerlerken protesto eden vatandaşa tepkisi sert oldu. Başbakan'ı eleştirdiği için protesto edilen Sarıgül salondan çıkarken orada bulunun bir vatandaşa vurma anı kameralarca kaydedildi. Sarıgül'ün moralinin bozukluğu da objektiflere yansıdı.

Eleştirilere epeyce bozulduğu görülen Sarıgül, kamerayı görünce zoraki gülümsemeye çalıştı. 28 Şubat 2014 günü başlatan ve dün sona eren Trabzon Günleri'nde tepki gören Sarıgül'ün protesto edilmemiş gibi sosyal paylaşım sitesi Twitter'da verdiği mesaj da şaşırttı.

İLGİDEN MEMNUN KALDIM

Sarıgül'ün protestonun ardından Feshane'yi terkettiği belirtilirken, protestocu Trabzonlular 'Trabzonlular Başbakan'a laf söyletmez. Söyleyenler de ağzının payını alır' yorumunda bulundu.

Korumaları da darp etti

Mustafa Sarıgül'ün darp ettiği emekli Mustafa Suver isimli vatandaş, maruz saldırıyı zorbalığı Yeni Şafak'a anlattı. Kalp hastası olduğunu ve kısa bir süre önce by-pass operasyonu geçirdiğini belirten Suver şunları kaydetti:

SANA LİDERİN HIRSIZ DEDİ

CHPliler Feshane'ye girdikten sonra 'Başbakan Sarıgül, Hırsız Tayyip' şeklinde slogan attı. Ben de tepki gösterince CHPli bir bayan bana hakaret etti. Bayan bana hakaret edince polis beni geri çekti. Diğer standın arkasından dolaştım. Bu sefer Sarıgülle karşı karşıya geldik. O'na 'Esas hırsız sizsiniz. Siz benim liderime hırsız diyemezsiniz. Senin liderin sana hırsız dedi sen şimdi el aleme saldırıyorsun' diye tepki gösterdim.

Sarıgül önce elimi tutarak sıkmaya başladı.Sonra kafama vurdu. İşte izi belli. Sonra da korumaları da saldırdı. İki koruması benim ellerimi arkaya doğru bağlayarak biz memuruz dedi. Onların memur olmadığı belliydi. Daha sonra polisler araya girdi. Olayın ardından polisler beni çembere aldı. Davayıcım dediğim halde beni karakola götürmediler. Sarıgülle bir derdim yok. Ancak Başbakan'a hırsız diye slogan atılınca kendimi tutamadım.

 Sarıgül, haftanın son gününü İstanbul 'un 6 ilçesine ayırdı. Sarıgül'ün konvoyu, Ümraniye, Sultanbeyli, Avcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler'in ardından akşam saatlerinde Eyüp'e ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Feshane'de Trabzonlular gününde yaşadığı protesto ve sonrasında bir vatandaşa tokatması ile gündeme gelen Sarıgül meydanda halka hitap etmeye başladı.

Gerginliği yüzüne yansıyan Sarıgül bu sefer de kendisini alkışlamayan bir vatandaşı kürsüden azarladı. Sarıgül azarlamakla kalmayıp vatandaşa "Tenekeden durma" diyerek de hakaret etti.

"Ya alkışla ya kaybol"

Mustafa Sarıgül, kalabalığın arasında kendisini alkışlamayan bir kişiyi görünce, tepki gösterdi. Sarıgül, 'Tenekeden durma orada, ya alkışla ya kaybol. Ben bu alanda heyecanı olmayan bir adamı istemiyorum" dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,518 µs