En Sıcak Konular

Yargıtay'dan 'Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım' iddialarına yalanlama

4 Mart 2014 15:49 tsi
Şike Davası'nda Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bildirildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Ocak'ta Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Daire kararı, incelenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

daire kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemesini sürdürüyor. Gelen itiraz dilekçelerinin sayısının fazla olması nedeniyle tüm dilekçeleri toplamak isteyen Başsavcılık, itirazlar tamamlandığında veya sayısı azaldığında dosyayla ilgili çalışmasını tamamlamayı planlıyor.

FENERBAHÇE HİSSELERİ UÇTU

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe’nin şike dosyasını, sanıkların yaptığı itirazlar üzerine yeniden inceleme kararı aldığı yönündeki iddia borsada Fenerbahçe hisselerini uçurdu. Fenerbahçe hisseleri güne 30 liradan başlarken Yargıtay kararının ardından hisseler dakikalar içinde uçuşa geçti. Yüzde 8,78 yükselen Fenerbahçe hisseleri 32,20 liraya yükseldi. Fenerbahçe hisseleri şu dakikalarda günlük yüzde 11,15 farkla 32.90 lira olan tavan fiyatına yükseldi.  Fenerbahçe'nin piyasa değeri de bu yükselişin ardından 800 milyon TL'nin üstüne çıktı.

AZİZ YILDIRIM CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Yargıtay'daki gelişme sonrasında Hürriyet'e açıklama yapan Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede şunları söyledi; "Davanın zaten buraya kadar gelmemesi gerekirdi. Hukuksuz delillerin toplandığı, bir çok hatanın yapıldığı bir dava bu. Yargılaması gereken mahkeme de yargılamadı Fenerbahçe'yi.  Bu davaya dışarıdan bir çok elin değdiği zaten herkesin malumuydu. Bu davadaki hukuksuzluklar zaten bir gün ortaya çıkacak ve dava yeniden görülecekti. Ama o gün bu gün mü onu bilmiyorum."

AZİZ YILDIRIM'IN İNFAZI DURABİLİR

Hürriyet'e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim İlhan Ekşioğlu'nun avukatı Mumammer Menekşe ise, Başsavcılığın incelemesi sonucunda şayet sanıkların lehine bir karar çıkarsa infazı olanların infazının durabileceğini belirtti. Buna göre Aziz Yıldırım hapishaneye tekrar dönmeyebilir. İşte menekşe'nin Hürriyet'e yaptığı açıklama; "Bu kararın teyidini henüz alamadık ama böyle bir durum olursa çok sanıklı bir mahkemede gerekçenin büyük önemi olacak. Bu kararın gerekçesi eğer tape dinlemeleri olursa bu tüm sanıkları ilgilendirir. En önemlisi infazı olanların infazını durdurur."


Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs