En Sıcak Konular

Eylemler sürüyor

6 Mart 2014 08:18 tsi
Ukrayna'da, görevinden azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in doğum yeri Donetsk ile Kharkiv şehirlerinde, hükümet ile Rusya yanlısı göstericiler eylemlerine devam etti.

Yanukoviç'in memleketi Donetsk şehrindeki Baş Meydan'da Rusya yanlısı eylemcilerin gösterileri devam ederken, diğer tarafta Ukrayna bayraklarıyla toplanan eylemciler ise "Donetsk Ukrayna'nındır", "Dünyaya barış", sloganları atarak, ülkenin bölünmez bütünlüğünü desteklediklerini dile getirdi.
 
Aynı meydanda toplanan karşıt görüşlü eylemciler arasında polis kordonunun bulunmasına rağmen, taraflar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Taraflar arasında çıkan çatışmada 7 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Yanukoviç'in ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni hükumet, başkent Kiev'de yönetimi ele almaya çabalarken, ülkenin güneydoğusunda ise hükümet karşıtı eylemciler 1 Mart'ta Donetsk belediye binasını işgal ederek, Rus bayrağı dikmişti.
 
Bunun ardından önceki günden beri eylemlerine devam eden hükümet yanlısı eylemciler de dün sabah Donetsk belediye binasında bulunan Rus bayrağını alarak yerine Ukrayna bayrağı asmıştı. Donetsk polisi, bir ihbar üzerine belediye binasında bulunan eylemcileri tahliye ederek, burada bomba araması yapmıştı.
 
Ülkenin en büyük ikinci kenti Kharkiv'de bir araya gelen eylemciler de Özgürlük Meydanı'nda toplanarak, Rusya yanlısı sloganlar attı. Meydandaki diğer eylemci grubu ise ülkenin toprak bütünlüğünü ve hükümeti desteklediklerini dile getirdi.

aa


Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs