En Sıcak Konular

Yeni dönemin şifreleri

6 Mart 2014 08:53 tsi
Yeni dönemin şifreleri Öyle ittifaklar geliyor ki...

Başbakan Tayyip Erdoğan, siyasetin normalleşmesi için olağanüstü bir çaba harcıyor. Kuşkusuz meydanlara yansıyan gergin hava, söylem ve artık geri dönülmesi mümkün olmayan bazı çatışma alanlarına bakıldığında bunu anlamak kolay değil. Ancak gerek yakın gelecekte ortaya çıkacak yeni siyasi mimari, gerekse de bugüne kadar atılan bazı adımlar konusunda çok ciddi sürprizler kapıda.

Nitekim Erdoğan, gerek üç dönem şartı, gerekse cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili verdiği mesajlarla ‘yeni dönem’e işaret ediyor kuvvetle, ama dikkatle.

...

Ukrayna yanı başımızda ciddi bir örnek. Yanı sıra Kırım’da yaşananlar. Bir el neredeyse tamamı bize dokunan geniş bir alanda geziniyor, iktidarları değiştirmek üzere operasyonlar yapıyor.

Benzer operasyonların bizdeki karşılığını ve zincirini sadece Gezi ve 17 Aralık üzerinden görmeye kalkışırsak, kelimenin tam anlamıyla yanılmış oluruz. Operasyon 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlere girmesini yasak sayan hamleyle başlamıştı. 2003 karşı hamle geldi: Siirt seçimleri. Devamında 2007’deki kapatma davası başta olmak üzere onlarca hamle ve karşı hamle sayabilirim.

Bunların her birinde Erdoğan siyaseten galip geldi. Kolay mı oldu, asla. Şimdi kolay mı olacak? Buna verilecek cevap çok daha net: Çok ama çok zor olacak, ama eninde sonunda siyaset galip gelecek.

Bu sürecin sonunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün ayrılmaz gibi gördüğümüz nice ittifak sona ererken, asla yan yana gelemez dediklerimiz birlikte hareket edecek.

Nasuhi Güngör / Star



Bu haber 1,547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs