En Sıcak Konular

Pakistan yeni savunma anlaşmaları imzalıyor

7 Mart 2014 11:53 tsi
Pakistan hükümeti, Çin ve Suudi Arabistan'la savunma alanında stratejik ortaklığa gitmek istediğini belirterek çeşitli girişimlerde bulunmaya başladı

Pakistan hükümeti, savunma alanında yeni ilişkilier kuruyor. Pakistan “stratejik ortaklıkta yeni dönem” planı bağlamında Suudi Arabistan ve Çin’le savunma alanındaki işbirliğini genişletme kararı aldı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Tesnim Eslem, geçtiğimiz ay, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman Bin Abdülaziz’in İslamabad’a gerçekleştirdiği ziyarette de bu konunun ele alındığını belirtti. Suudi Arabistan’ın Pakistan’a JF-17 savaş uçağı ve bir eğitim uçağının ortak üretimi için işbirliği önerdiğini belirten Eslem, Pakistan’ın yalnızca bu uçakların satılması ile ilgilendiğini söyledi.

Eslem, Pakistan’ın halihazırda JF-17 Thunder ve Mushaq eğitim uçaklarını kendisinin ürettiğini belirtti. Çin Savunma Bakanı’nın geçtiğimiz hafta Pakistan’ı ziyaret ettiğini belirten Eslem, Pakistan’ın savunma alanında Çin’den aldığı kazanımların bölgesel bağlamda görüleceğini ifade etti.

PAKİSTAN, TÜRKİYE'DEN DE ATAK HELİKOPTERİ ALACAK

Pakistan yönetimi, ordunun taarruz helikopterine ihtiyaç duyduğunu, dünyadaki diğer taarruz helikopterlerini de incelediklerini ancak Türkiye'nin kendi üretimi olan Atak Helikopterlerini almaya sıcak baktıklarını belirtiyor. Pakistan ayrıca, Atak Helikopterlerini ortak üretme teklifini de Türkiye'ye götürüceği ifade ediliyor.

Pakistan hükümeti bir vyandan Taliban'la barış müzakereleri yürtürken diğer yandan da ordusunu güçlendirmeyi planlıyor. Pakistan'ın bu adımının, Taliban'la barış sağlanması durumunda bölgede bulunan diğer gruplara karşı daha güçlü konuma gelerek istikrarı hızlıca sağlamak amacıyla atıldığı ifade ediliyor.

Diğer taraftan, Pakistan hükümetinin, orduyu bölgede güçlü bir konuma getirerek, müzakerelerdeTaliban'a karşı avantaj elde etmek istediği dile getiriliyor. 

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs