En Sıcak Konular

Arınç: Bütün imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık

7 Mart 2014 19:14 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "11 senede, 7 tane imtihan verdik biz. Hamdolsun bütün bu imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık" dedi.

Bolu'da partisince düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap eden Bülent Arınç, mahalli seçimlere çok az bir zaman kaldığını ifade ederek, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Türkiye'nin her yerine gittiğini söyledi.
 
"Yaptıklarımızla iftihar ederim" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 "Ama bu son yapılan mitingler var ya akıl şaşıyor. Bu nasıl olabilir? Bu nasıl böyle bir heyecan, bu topluluk nasıl toplanabilir ve mitinglerimize destek verebilir. Her gün hakaret edilen bu hükümet değil mi? Her gün yıpratılmak istenen bu Başbakan değil mi? Her gün hakkında iftiralar yapılan insan bu değil mi? Nasıl oluyor da Malatya, en son mitinginin üç misli kalabalık toplayabiliyor. Nasıl oluyor da Elazığ, geçmişteki mitinglerin 3-4 mislini toplayabiliyor. Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz, cesuruz, kararlıyız, ilkeli siyaset yapıyoruz. Millete hizmetten başka bir derdimiz yok."
 
Bolu'ya geldiğinde kendisine birkaç kişinin, "Sayın Başbakan Yardımcım, Bolu'da insanlarımız rahattır biraz, öyle mitinglere, toplantılara çok fazla ilgi göstermez" dediklerini aktaran Arınç, "Bunlar bana hatta bir deyim söyledi; 'Burası Bolu, olsa da olu, olmasa da olur' dediler. Şimdi bunu söyleyenler 'yalancı' çıktı. Neden? Ben dedim ki herhalde miting meydanında biz bir kaç yüz kişiyle selamlaşacağız. Vallahi Malatya'yı aratmadınız. Oysa Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi. Zaten 'kıskananlar çatlasın' falan demeyin, çatlamasınlar ama örnek alsınlar. Bolu'nun şu güzel insanlarından, şu hanımefendilerinden, gençlerinden, beyefendilerinden örnek alsınlar; bir hükümet ne kadar sevilebilir, AK Parti'nin bir bakanı ve AK Parti'nin bir mitingi nasıl canlı olabilir" ifadesini kullandı.
 
"Bütün bu imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık"
 
AK Parti'nin 11 yıldır iktidar olduğuna işaret eden Arınç, şöyle devam etti:
 
"Allah'a hamdolsun. Bu, şükredilecek bir şeydir. Milletimize bu güne kadar vermiş olduğu destekten dolayı her zaman teşekkür edilecek birşeydir. 3 seçime girdik. 3 tane genel milletvekili seçimi yaptık. 2002, 2007'de ve 2011 yılında. İki belediye seçimi geçirdik. Bu üçüncüsü olacak. 2004 ve 2009 yılında. İki tane de referandum geçirdik 2007 ve 2010'da. Yani 11 senede, 7 tane imtihan verdik biz. Hamdolsun bütün bu imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık. Kırkpınar'da 3 dönem, 3 yıl üst üste başpehlivan olursa altın kemer takıyorlar.  Biz de milletvekili genel seçimlerinin 3 dönem oyunu arttırarak, başpehlivan olan bir siyasi partisiyiz. Hamdolsun. 2012 yılında yüzde 35, 2007 yılında yüzde 47 ve 2011 yılında yüzde 50 oy aldık. Belediye seçimlerinde hemen hemen belediyelerin yüzde 65'ini kazandık. Büyükşehirlerin 12'sini, illerin 47'ini, ilçelerin 570'ini, beldelerin bin 470'ini AK Parti kazandı. İki seçimde de başarılıyız. İki referandumda da, birisinde yüzde 67.5, diğerinde yüzde 58'de AK Parti'nin 'Evet' dediğine milletimiz de 'Evet' dedi. Her seçim başarılı geçti."
 
"Hizmet eden bir hükümetiz"
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti hükümetinin, hizmet eden bir hükümet olduğunu belirterek, koalisyon hükümetinde yer alan partilerin 2002'de meclise dahi giremediğini söyledi.
 
Arınç, AK Parti'nin her seçimde büyüdüğünü ama diğer partilerin küçülmeye devam ettiğini ifade ederek, "Biz kurulduğumuz günde, siyaset perişan haldeydi Partilere güven yoktu, yolsuzluklar almış başını gidiyordu. Adam kayırmacılık vardı. Kötü şeyler görüyorduk. İnsanlar, sadece çıkarları için siyaset yapıyordu. Mesela, üç partili koalisyon döneminde, 38 bakan vardı. Biz iktidara geldik ve 38'i, 24'e indirdik. Onlarda 38'di çünkü bakanlık pazarlığı yapıyorlardı" diye konuştu.
 
"Şapkasını alıp kaçan adam zannettiler bizi"
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti hükümetinin birçok zorlu dönemden geçerek bugünlere geldiğini söyledi.
 
Hiçbir darbeciden ve cuntacıdan korkmadıklarını ifade eden Arınç, "Partimiz kapatılmak istendi, korkmadık. Partimizi içeriden bölmek istediler korkmadık. Muhtıralar yayınladılar, Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken bildiriler yayınladılar, korkmadık. Bizi başkaları gibi zannettiler. 'Höt' denince şapkasını alıp kaçan adam zannettiler bizi. Biz onlardan değildik hamdolsun" dedi.
 
"Hedefi kendi boyu kadar olanlardan değiliz"
 
Arınç, IMF'ye olan borcu geçen yıl sıfırladıklarını anlatarak, "Çok şükür bizden öncekilerin borcunu, son kuruşuna kadar ödedik. Ey IMF, borç benden öncekilerin borcuydu ama ödemek bana kaldı, temiz kağıdımızı aldık, 'bana bak IMF senin biraz paraya ihtiyacın varmış, zor durumdaymışsın borç verelim mi?' dedik" şeklinde konuştu.
 
Şu anda IMF'ye borç verdiklerini dile getiren Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Nereden nereye geldik, kurban olduğum Allah ne günler gösterdi bize. Bu insanlar, bu hükümette çalışanlar, gecesini gündüzüne katanlar, 24 saatini ayakta dimdik geçirenler, eğer yolsuzlukla suçlanıyorsa yazıklar olsun onlara bu iftiraları atanlara. Hazinede 30 milyar dolar vardı 2002'nin sonunda. Şimdi 260 milyar dolarımız var hazinede. Altın karşılığı paramız var, hiçbir zaman sıkışmayız Allah'ın izniyle. 2009'daki krizde tüm dünya yana yıkıla çıktı, bizim dövizlerimiz bize yeter. 220 milyar dolarla gayri safi milli hasılayı aldık, bugün 800 milyar dolarlık gayri safi milli hasılamız var. Hedefi kendi boyu kadar olan insanlar gibi değiliz, bizim hedefimiz büyük. Ufuklar kadar büyüktür hedeflerimiz."

aa


 

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,333 µs