En Sıcak Konular

Rus askerlerinden AA muhabirlerine engel

9 Mart 2014 22:50 tsi
Rus askerlerinden AA muhabirlerine engel Anadolu Ajansı muhabirlerinin Kırım-Ukrayna sınırında bulunan Kerç şehrine girişine izin verilmedi. AA muhabirleri, Rus askerleri tarafından tartaklandı.

 Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Kırım -Ukrayna sınırında bulunanKerç şehrine girişine izin verilmedi. Kerç-Akmescit yolunda ilerleyen yaklaşık 50 araçlık Rus askeri konvoyunu görüntülemek isteyen AA muhabirleri, Rus askerleri tarafından tartaklandı.

AA muhabirlerinin bulunduğu aracın önünü askeri kamyonla kesen silahlı ve kar maskeli Rus askerleri, muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesini vermemekte ısrar etmesi üzerine, fotoğraf ve görüntüleri kontrol eden Rus askerleri, ardından kayıtları zorla sildirdi.

AA muhabirlerinin Akmescit'e doğru geri dönme girişiminde bulunması üzerine ise Rus askeri konvoyunun komutanı tekrar aracı durdurarak konvoyun arkasından gelmemelerini, Kerç girişinde bir saat beklemeleri gerektiğini söyledi. AA muhabirlerinin bulunduğu aracın plakasını alan Rus askerleri, aracın şoförünü de azarlayarak "Bir saat sizi arkamızda görmeyeceğiz. Takip ediyoruz" dedi.

Yaklaşık bir saat Kerç'in girişinde bekletilen AA muhabirlerinin daha sonra Akmescit'e dönüşüne izin verildi.

Rusya'nın Kırım'a askeri sevkiyatı devam ediyor

Rusya'nın Kırım'a askeri sevkiyatı devam ederken, bugün de Feodosiya'da çok sayıda Rus askeri görüldü.

Kırım Özerk Cumhuriye'tinde 16 Mart'ta yapılacak referandum öncesinde Rusya'nın Kırım'a askeri sevkiyatı aralıksız sürüyor. Kırım'daki neredeyse tüm stratejik noktaların kontrolünü ele geçiren Rusya, bölgedeki asker sayısını da her geçen gün artırıyor.

Kırım'ın doğusundaki liman şehirlerinden olan Feodosiya-Akmescit karayolunda çok sayıda Rus askeri aracının Akmescit yönünde hareket halinde olduğu görüldü. Askerlerin bölgedeki Rus birliklerine takviye amaçlı gönderildikleri belirtiliyor.

Ayrıca Akmescit'te yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Perevalne beldesindeki Ukrayna'ya ait askeri birliğin kontrolü de hala Rus askerleri tarafından sağlanıyor. Rus askerlerinin bölgeye 6 askeri çadır daha kurdukları ve yüksek bölgelerde siper kazdıkları gözlendi.

"Savaşa hayır" sesleri

Bölgede askeri hareketliliğin yanı sıra savaş karşıtı gösteriler de sürüyor. Akmescit'teki Marino semtinde yaşayan Tatarlar bugün sokağa çıkarak barış yanlısı gösteri yaptı. Ellerinde, "Savaş değil barış istiyoruz", "Ukrayna, Kırım", "Savaşa hayır" yazılı pankartlar taşıyan, kadın ve çocuklardan oluşan kalabalık bir Tatar grubu, bir saatlik eylemden sonra dağıldı.

Bu haber 10,389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs