En Sıcak Konular

Uluslararası toplum referandumu tanımayacak

10 Mart 2014 20:25 tsi
Uluslararası toplum referandumu tanımayacak İngiltere Başbakanı Cameron, "Uluslararası toplum, Kırım'da yapılacak hukuka aykırı referandumu tanımayacaktır" dedi.

 İngiltere Başbakanı David Cameron, Kırım'da bu hafta yapılması planlanan referandumun hukuka aykırı olacağını ve uluslararası toplumun bu referandumu tanımayacağını söyledi.

Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarasında Ukrayna'daki krizle ilgili açıklama yaptı. Ukrayna ve Kırım'daki gelişmeler çerçevesinde ülkesinin Rusya'da haziranda yapılması beklenen G8 Zirvesi hazırlık toplantılarına katılmayı askıya aldığını anımsatan Cameron, "Geçen hafta da söylediğim gibi mevcut koşullarda, G8 Zirvesi'nin yapılmasının da doğru olmayacağı görüşündeyim" dedi.

Soçi Paralimpik Oyunlarına bakan ya da kraliyet ailesi düzeyinde katılımın iptal edildiğini de anımsatan Cameron, "İngiltere ile Rusya arasındaki askeri işbirliğinin gözden geçirilmekte olduğunu" kaydetti. Cameron, Rusya ile silah ihracat ruhsatlarının gözden geçirilmesini de talep ettiğini dile getirdi.

Rusya ile Ukrayna arasında bir temas grubunun oluşturulmasının ve görüşmelere bir an önce başlanmasının önemine değinen David Cameron, "Rusya bu konuda işbirliği yapmazsa, daha fazla önlem ve yaptırım hızlıca alınacaktır" dedi. Bu önlemler arasında mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasaklarının getirilmesinin yer alacağına dikkati çeken İngiltere Başbakanı, Kırım'da 16 Mart'ta yapılması planlanan referanduma da konuşmasında değindi.

"Uluslararası toplum, Kırım'da yapılacak hukuka aykırı referandumu tanımayacaktır" diyen Cameron, mevcut koşullarda Kırım'da düzgün bir referandum kampanyası yürütülmesinin mümkün olmadığını belirtti. Cameron ayrıca, İngiltere'nin Kırım'da olanları görmezden gelemeyeceğini vurguladı.

İngiltere Başbakanı Cameron, Ukrayna'daki krizi daha da tırmandırmasının, Rusya'ya daha fazla ekonomik bedelleri olacağını söyleyerek, Ukrayna'da özgür ve adil seçimlerinin yapılmasının önemini vurguladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın Avrupalı temsilcilerle yapılacak toplantıda, mal varlıklarının dondurulması ve seyahat yasağının uygulanmasının planladığı Rus yetkililerin listesinin oluşturulması planlanıyor.

AA



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs