En Sıcak Konular

Berkin Elvan hayatını kaybetti!

11 Mart 2014 08:46 tsi
Berkin Elvan hayatını kaybetti! Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve 269 gündür komada uyutulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, yaşamını yitirdi.

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 269 gündür tedavi altında bulunan ve son günlerde durumu ağırlaşan Elvan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Elvan'ın cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Hastane önünde bekleyenlerin bir bölümü Okmeydanı'na dönerken, diğerleri ise gruplar halinde Adli Tıp Kurumu'na gitti.
 
Bu arada, Adli Tıp Kurumu girişindeki bahçe duvarının demirine Berkin Elvan'ın fotoğrafı ve "Umudun çocuğu Berkin Elvan" yazılı pankart asıldı.
 
Cenaze gelmeden önce Elvan'ın iki yakını, işlemler için Adli Tıp Kurumu binasına girdi. Bu sırada binaya girmek isteyen iki avukat görevliler tarafından içeriye alınmayınca burada bekleyen grup ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Avukatlar daha sonra binaya alındı.
 
Aile üyeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından teslim alınacak cenazenin Şark Kahvesi'ndeki evlerine götürüleceğini, Okmeydanı Cemevi'ndeki törenden sonra Elvan'ın cenazesinin Feriköy Mezarlığı'na defnedileceğini bildirdi.
 
Çevik kuvvet araçlarına saldıran gruba müdahale
 
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde Berkin Elvan için bekleyen ve göreve giden çevik kuvvet araçlarına saldıran gruba müdahale edildi.
 
Elvan'ın yaşamını yitirdiğini haber aldıktan sonra hastane önüne gelen gruptan bazıları, göreve giden iki çevik kuvvet midibüsünün önüne çöp tenekeleriyle barikat kurarak araçların geçişini engellemeye çalıştı. Gruptakiler daha sonra taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı. Polis ekipleri, araçlardan biber gazıyla gruptakilere müdahale etti.
 
Kalabalıktan bazı kişiler, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Trafiğin açılmasının ardından polis araçları bölgeden ayrıldı. Saldırı nedeniyle her iki araçta hasar oluştu.
 
Gruptakilerin taşlı saldırısı sırasında yaralanan bir kişiye hastanede müdahalede bulunuldu.
 
Öte yandan, hastane önündeki kalabalıktan bazı kişiler Adli Tıp Kurumu'a gitmek üzere gruplar halinde metrobüs durağına yöneldi.
 
Gruptan bazıları, E-5 Karayolu'ndan geçen polis araçlarını taşladı. Bu sırada bir polis aracından uyarı amacıyla havaya ateş açıldığı görüldü. 




Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,563 µs