En Sıcak Konular

AK Parti'nin Antep'teki hedefi çok büyük

11 Mart 2014 09:53 tsi
Gazianteplilerin 'Reis Hanım' şeklinde hitap ettiği, 3 dönem milletvekilliği, başarılı bakanlığı ve projeleri ile kamuoyunun yakından takip ettiği bir zamanların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin seçim çalışmalarını anlattı.

Yaklaşık olarak 1 milyon 850 bin nüfusa sahip; gerek Türkiye'nin gerekse bölgenin en kritik şehirlerinden olan Gaziantep çevresindeki diğer illerin de 'kıskanarak' baktığı bir tarım, sanayi, kültür ve turizm şehri olma yolunda büyük adımlar attı, atmaya da devam ediyor.

FATMA ŞAHİN SEÇİLİRSE AK PARTİ'DE BİR İLK OLACAK!

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Gaziler kenti 'Antep'te AK Parti'nin büyük bir hakimiyeti söz konusu. Zira AK Parti'nin girdiği bütün seçimlerde birinci çıktığı kentte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yapan Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'i çok önemli bir noktaya taşıdı ve zirvede bırakmanın mutluluğunu yaşamak istediğini belirterek bu seçimlerde aday olmadı. Bu koltuğa talip olan eski başarılı Bakan Fatma Şahin, çok önemli projeleri ile kenti yerelden küresele taşımayı hedefliyor. Ve böyle giderse Gaziantep'e bir kadın elinin değeceği de garanti gibi... 30 Mart gecesi AK Parti, Gaziantep'te birinci parti olursa Fatma Şahin de AK Parti'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olacak.

HEDEF YÜZDE 52'NİN ÜSTÜNDE OY

Gaziantep'te yaptırdıkları anketlerden de ortaya çıktığı üzere yüzde 52'nin üstünde oy alacaklarını ifade eden AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, en yakın rakipleri olan CHP'nin adayı Akif Ekici ile aralarında 25-30 puan fark olduğunu söyledi. Gaziantep'te MHP yüzde 9-10, BDP ise yüzde 7-8 civarında oya sahip. Ancak bu tabloya rağmen Fatma Şahin çok temkinli konuşuyor. Rakiplerine büyük saygı duyduğunun altını ısrarla çizen Şahin, siyasetin çok değişken bir yapıda olduğunu, neyin ne zaman olacağını kestirmenin mümkün olmadığını, bu vesileyle de çalışmalarını bu ciddiyetle sürdürdüğüne dikkat çekti.

Daha çok Gaziantepspor'un başkanı olarak  bilinen Celal Doğan'dan sonra Gaziantep'te sıkışıp kalan Cumhuriyet Halk Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti'yi çok da zorlamayacağa benziyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde MHP'nin tabanının en çok olduğu şehirlerden biri olan Gaziantep'te Devlet Bahçeli, Mustafa Erzin'i aday gösterdi. Erzin, halk tarafından sevilen ve karşılığı olan bir şahsiyet. Toplumun geneli tarafından 'saygı' duyulan bir isim. Mustafa Erzin'in burada MHP'nin oyunu artıracağı kesin ama onun da ne kadar olacağı belli aslında. Sizin anlayacağınız Gaziantep'te huzurlu bir seçim ortamı hakim. AK Parti birinci parti gibi görünürken diğer sıralama, CHP, MHP ve, BDP şeklinde lanse ediliyor.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın talimatıdır anlamında ifadelerle söze başlayan Gaziantep AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, "12 yıldır alandayız şehri tanıyoruz şehir de bizi tanıyor. Halk 12 boyunca neler yaptığımızı biliyor. Toplumda yaptıklarımızın karşılığı mevcut. Halk 12 yılda yaşamında neler değiştiğini görüyor bu nedenle çalışmalarımıza kolay başladık." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP SANAYİ VE TURİZMLE DAHA DA BÜYÜYECEK

Gaziantep için projelerini anlatan Fatma Şahin, iki önemli unusurun bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Son 10 yılda dünyanın en çok büyüyen şehirler arasında yer alıyor Gaziantep. Şehrin vizyonuna uygun çalışmaları Ankara ve İstanbul'un sorunlarını çözmüş akademisyenlerle projeler hazırladık.
İki temel gücümüzden biri sanayi bu alanda çalışan hedefimizi 150 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm ve uydu kentleri de sanayi ve çalışanların ulaşımını kolaylaştıracak şekilde revize edeceğiz. Gaziantep'in ikinci gücü ise kültür ve turizm burada bütün medeniyetler var. Hitit medeniyeti, Dülük Antik Kenti, Zeugma, Kargamış Antik Kenti, Yesemek buralara yurtdışından müthiş bir talep var. Yerelden küresele bu şehri kentler yarışında nerelere taşıyacağız."

BİR METRO MÜJDESİ DE FATMA ŞAHİN'DEN

Gazianteplilere metro müjdesi veren Fatma şahin konu ile ilgili şunları söyledi: "Ulaşım mastır planı ile gereken yolcu sayısına ulaştığımız anda metro hattının çalışmalarına başlayacağız. Ulaşım optimizasyon sorununu da bağlantı ve tek kart yöntemi ile çözeceğiz. Kısa ve uzun vadede ulaşımı kolaylaştıracak projelerimiz hazır."

HALK KADIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA NASIL BAKACAK?

Halkın gözünde belediye başkanı profilinin erkek olduğunu, siz başkan olursanız nasıl karşılanacaksınız sorusuna Fatma Şahin, "Bunun cinsiyet meselesi olmadığını, ehliyet ve liyakat meselesi olduğunu ve hamdolsun halk bizimle beraber kadının uzun sürede başarılı olabileceğini gördü. Gaziantepliler 12 yıldır ne yaptığımızı görüyor, 2002'ki şüpheci gözler yok artık" şeklinde cevap verdi.

‘BAKAN BAŞKAN - REİS HANIM'

Anteplilerin kendisine ‘Bakan Başkan ve Reis Hanım' şeklinde hitap ettiklerini ve halkta büyük bir teveccühün olduğunu söyleyen Şahin, "Gaziantep Havalimanı'nı genişletme çalışmalarımız devam ediyor, ek hizmet binası ile yoğunluğu gidereceğiz. Gelişen Gaziantep'in hava trafiğine cevap veren bir konuma gelecek" dedi.

FATMA ŞAHİN'İN HAYALİNDEKİ GAZİANTEP

Hayal ettiğiniz Gaziantep'i anlatır mısınız sorusuna Fatma Şahin, Bölgenin kültür; Ortadoğu'nun ticaret başkenti olmuş, Ortadoğu'nun fuarlarının yapıldığı, finansının işlendiği, bütün uluslararası kongrelerin yapıldığı bir Gaziantep istiyorum." şeklinde yanıt verdi.

HAKSIZ REKABETE İZİN VERİLMEYECEK

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyelilerin şehirde yatırım yapmak istemelerini hatırlatmamız üzerine Fatma Şahin, "Bu noktada iki sorun var pasaportu olmadığı zaman çalışma izni alamıyor veya kayıt dışı çalıştığı zaman da bizim vatandaşımız mağdur oluyor. Bu kayıt dışını ve haksız rekabeti önlememiz lazım. Yarın ‘bunların burada ne işi var' şeklinde farklı sorunlar doğuracak. Sanayi ve ticaret odalarımız ve ilgili bakanlığımız bu konuda çalışmalar sürdürüyor, bunlar tamamlandığında bu konudaki sorunlar ortadan kalkacak hem Kilis hem Gaziantep hem de Türkiye de rahatlayacak." açıklamasında bulundu.

haber7

Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs