En Sıcak Konular

Netanyahu'dan Türkiye'ye mesaj

11 Mart 2014 11:19 tsi
Netanyahu'dan Türkiye'ye mesaj İsrail Başbakanı Netanyahu, “Türk halkına mesajım; Türkiye ile eskisi gibi ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi iyi olmasını arzu ettiğini" söyledi.

Netanyahu, Eliat'ta yabancı gazetecilere, İsrail'in Kızıldeniz'de geçen hafta el koyduğu gemiden çıkan silahları gösterdiği basın toplantısı sonrasında, AA aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderdi.

Netanyahu deniz üssünden ayrılışında AA muhabirinin sorusu üzerine, Türkiye ile ilişkilerine yönelik, "Türk halkına mesajım, Türkiye ile eskiden olduğu gibi ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" dedi.

AA muhabirinin, "Yakın zamanda bir uzlaşı olacak mı ?" şeklindeki sorusuna ise Netenyahu, "Umuyorum, olacak" cevabını verdi.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kızıldeniz'de İsrail'in el koyduğu gemiden çıkan silahların getirildiği Eilat limanını denetledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ordusunun Kızıldeniz'de 'Tam İfşa' adını verdiği operasyonla Hamas'a gittiği iddiasıyla el koyduğu KLOS-C gemisinden çıkan silahları basın toplantısıyla uluslararası basına gösterdi.

Netanyahu, gemi ve gemiden çıkan silahlar için "Gemi, İran tarafından organize edildi, İran tarafından gönderildi, İran tarafından finanse edildi. Silahlar İran'da İranlılar tarafından yüklendi" dedi.

Konuşmasına İran'a sert mesajlar veren Netanyahu, "Burada bir basın toplantısı yapmak istemezdim... İran'ın değiştiği yönündeki yanılsamaya devam etmemizi isterlerdi. İran, Ortadoğu'da terörizme derin destek veren acımasız rejimden ayrılmaya hazır değil. Ortadoğu'da barışın ve güvenliğin altını oyma ve İsrail'i yok etme hevesinde" diye konuştu.

Gemide bulunan silahların Gazze'ye ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirten Netanyahu, "Bu gemideki silahlar Gazze'deki teröristlere İsrail'i yok etmek için giden silahlardır. Amaç, bunları İsrail halkının tepesine yağdırmaktı. Gemi, İran tarafından organize edildi, İran tarafından gönderildi, İran tarafından finanse edildi. Silahlar İran'da İranlılar tarafından yüklendi" ifadesini kullandı.

"Her zaman olduğu gibi İran gerçekleri yalanladı" diyen Netanyahu, şunları söyledi: "Aslında Dışişleri Bakanları 'başarısız yalan' olarak niteledi. Ama bu İran, kime yalan söylüyor. İstihbarat servislerimiz geminin rotasını ortaya çıkardı. İstihbaratımız, İran'ın bunu gizleme çalışmalarına rağmen ölümcül kargoyu ve rotasını ortaya çıkardı."

Netanyahu, "Yeni olan İran'ın yalanları ya da yaptıkları değil uluslararası pek çok topluluk üyesinin başlarını kuma gömme arzularıdır. İran, Suriye'de toplu cinayetlere devam ederken Lübnan'da, Gazze'de teröre destek verirken ve Ortadoğu'nun altını oyarken, İran'ın nükleer silah geliştirme hedefinden vazgeçtiğine inanarak kendilerini aldatıyorlar. Geminin yakalanması bir kez daha gerçeği ortaya çıkardı ki bu her şeyden önce bir ikiyüzlülüktür" dedi.

Gemiden çıkan ve Akabe Körfezi'nde bulunan Eilat askeri limanında sergilenen mühimmat ise 160 kilometre menzile sahip M 302 tipi 40 roket, 400 bin 7,62 kalibrelik AK-47 Kalaşnikof mermisi ve 122 mm kalibrelik 181 adet havan topundan oluşuyor. İsrail ordusu, 5 Mart'ta Gazze'ye geliştirilmiş füze taşıdığını öne sürdüğü bir İran gemisine el koyduğunu ve geminin İsrail'in güneyindeki Eliat limanına çekildiğini açıklamış, İran ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

Öte yandan, İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İsrail'in, Gazze'ye silah taşıyan İran'a ait bir gemiye el koyduğu yönündeki iddiasını, "ABD ile siyonistlerin koordineli ve ortak girişimi" olarak nitelemişti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Türk halkına mesajım; Türkiye ile eskisi gibi ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" dedi.

Ntvmsnbc




Bu haber 890 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs