En Sıcak Konular

KCK'da tahliye talepleri geri çekildi

11 Mart 2014 12:04 tsi
Diyarbakır'da KCK ana davasında tutuklu yargılanan 91 sanık için yapılan tahliye başvurusu avukatlar tarafından geri çekildi.

Diyarbakı'da görülen KCK ana davasında sanık avukatları, tutuklu 91 sanık hakkında verdikleri tahliye taleplerini içeren dilekçenin geri iade edilmesini isteyerek, sanıklar hakkındaki tahliye taleplerinden feregat ettiklerini belirtti. Avukatlar bugün verdikleri dilekçede, yargıçların 3 gün içerisinde, 7 bin 500 sayfa iddianame ve 500 klasörden oluşan ek delilleri incelediklerini belirterek, "Tape kayıtlarının müvekillerimizce yok edilmesi ve gizlenmeleri yönündeki endişenizi paylaşıyoruz. Müvekillerimizin tahliye edilmeleri durumunda örgütün dağ kadrosuna katılabilecekleri yönündeki tespitler bizleri de endişelendirmiştir" denildi.

Nöbetçi konumundaki Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 91 tutuklu sanığın avukatları tarafından verilen tahliye taleplerinin geri çekildiğine dair dilekçeler bugün verildi.

Mahkemeye verilen dilekçelerde, daha önceki tahliye taleplerinden feragat edildiği ve bu talebin işleme konulmaması istendi.

Bugün verilen dilekçede, dün 5 sanık hakkında örgütün dağ kadrosuna katılmaları şüphesiyle tutukluluk hallerinin devamına ilişkin verilen karara vurgu yapıldı. Avukatlar, mahkemenin 3 gün gibi kısa bir sürede 7 bin 500 sayfa iddianame ve 500 klasörlük ek dellileri inceleyerek bu kararı verdiğini belirtti.

 

Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs