En Sıcak Konular

Ankara'da Berkin Elvan eylemine müdahale

11 Mart 2014 16:01 tsi
Komadaki 269'uncu gününde hayatını kaybeden Berkin Elvan için başta Koç ve ODTÜ olmak üzere birçok üniversitede eylemler yapılıyor. Ankara'da Ak Parti'ye yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

İstanbul'da 16 Haziran 2013 tarihinde Gezi olayları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle yaralandığı iddia edilen Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle bugün birçok yerde eylem yapıldı. Ankara'da Ak Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Grupla polis arasında çatışmalar çıktı. Eylemlerin akşam saatlerinde de birçok ilde devame edeceği belirtiliyor.

İstanbul Okmeydanı Hastanesi'nde yoğun bakımdayken bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan birçok yerde eylem yapılıyor. Elvan için ilk eylem hastane bahçesinde yapıldı. Hastane bahçesindeki eyleme polis gazlı müdahalede bulundu.

Ankara’da da Güvenpark’ta sabah erken saatlerde bir genç “Ben Berkin'im” yazılı kağıt ve ekmek ile oturma eylemine başladı. Eyleme bir süre sonra başka insanlar da katılmaya başladı.

ODTÜ ve Koç Üniversiteleri başta olmak üzere üniversitelerde de öğrenciler boykot çağrıları yapıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler dersleri bıraktı, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bazı dersler iptal oldu.

İstanbul Üniversitesi'nde Berkin Elvan için anma köşesi oluşturuldu. Ankara Üniversitesi Siyasal, Dil Tarih Coğrafya, Eşkişehir'de İki Eylül Kampüsü'nde, İzmir'de Ege Üniversitesi, İstanbul'da İstanbul Teknik, Koç, Sabancı, Galatasaray, Mersin, Antalya, Boğaziçi Üniversitelerinin aralarında olduğu pek çok okulda da boykot ve anmalar var.

ANKARA'DA MÜDAHALE

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz kapsülüyle başından vurulduktan sonra hayat mücadelesini 269 gün sonra kaybeden Berkin Elvan için ODTܒde eylem düzenlendi. Yerleşkede toplanan bir grup, A1 kapısından AK Parti Genel Merkezine yürümek istedi. Eskişehir Yolu'nun bir bölümünü trafiğe kapatan göstericilerin önü polis tarafından kesildi. Güvenlik güçlerinin uyarısına rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

TOMA’larla yolu kapatan polis ekipleri, öğrencilerin yürümesine izin vermiyor.



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs