En Sıcak Konular

Gülen neden susuyor?

11 Mart 2014 17:12 tsi
Şimşek, Başbakan ve hükümet çevresinin Gülen ve cemaat ile ilgili her gün dile getirdiği hakaret ve iddialara neden cevap verilmediğini açıkladı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından hükümetin Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi'ne yönelttiği karalama kampanyası ve iftiraların şiddeti artarak devam ediyor. Peki Gülen neden susuyor? Bu soruya Gündem Özel programına katılan, Gülen'in Herkul.org sitesinden sohbetlerini paylaşan İlahiyatçı Osman Şimşek cevap vererek şunları söyledi:

"O kadar ağır o kadar hakaretvari ifadeler kullanılıyor ki ve bunlar bir defa kullanılmıyor. Adeta cevap yetiştirmek mümkün değil. Hergün bir tane hergün bir kaç tane, hatta böyle ortaya sürülüyor bir sürü iddia bir sürü iftira. Onlara cevap verebilmek için aynı seviyesizliğe düşmek lazım. Hocaefendi'nin edebi nezaketi üslubu buna manidir o seviyesizlik yakınından bile geçemez. Hükümet çevresi ve havuz medyası maalesef gerçeklerin peşinde değil hakikatleri aramıyor. Şu anda onlara gürültü lazım. Maalesef yapılan kanunsuzlukları yolsuzlukları haramilikleri gürültü ile muhayyel o camia düşmanı ile boğmak istiyorlar."

"YANLIŞ ANLAŞILMAMAK İÇİN EN GÜZELİ SÜKUT"

Hocaefendi'nin en yakındaki isimlerden biri olan Osman Şimşek, O'nun suskunluğu ile ilgili çok önemli bir noktaya dikkat çekerek, "Hocaefendi hiç bir zaman milleti genel olarak ve Ak Parti içinde de Ak Parti'ye gönül veren insanları genel olarak 'bunlar suçludur bunlar günahkardır' şeklinde hedefe koyacak bir insan değil. Görebildiğim kadarı ile şunu düşünüyor. Belki hatalı insanlar varsa bunlar yüzde 5'tir yüzde 10'dur. Bir şey söylediğimiz zaman o yüzde 80'de, yüzde 90'da üzerine alınacaktır. Yanlış anlaşılmalar sebebiyet verecektir. O zaman en güzeli sükut..." ifadelerini kullandı..

"İLAHİYATÇILARIN SESSİZ KALMASI YAKIŞMADI"

Şimşek, Başbakan'ın Diyanet'in toplantısında Fethullah Gülen'e ''Yalancı peygamber, içi boş alim müsveddesi'' diye sarf ettiği çirkin ithamlarına karşı ilahiyatçıların sessiz kalmasının yakışmadığını söyleyip şunları ifade etti:

"Orada Hocaefendi'yi yıllardan beri tanıyan insanlar vardı. Aynı sofraya oturmuş belki 100 tane insan vardı. Hatta Hocaefendi'nin rahleyi tedrisinde bulunmuş insanlar vardı. Bu insanların kalkıp hiç olmazsa bir dakika başbakanım evet yani yanlış olan bazı şeyleri görmüş olabilirsiniz yanlış diyebilirsiniz ama sahte peygamber deyince o başka yerlere gidiyor. Orada itikad meselesi işin içine giriyor demeleri lazımdı. Mesela Hocaefendi düşündü mü bilemem Hocaefendi ne zaman kendisine bir fetva sorulsa Hayrettin Karaman hocamıza yönlendirirdi değer verirdi. Hayrettin Karaman hocanın orada kalkıp da iki kelime etmemesi zannediyorum bütün yüreklerde ona karşı ''Olmaz Hocam!'' dedirtmiştir. Yine Ali Bardakoğlu hocamız, Mehmet Görmez hocamız bunların orada hiç olmazsa orada olmadı diyelim. Onun da mazereti olduğunu düşünmüyorum. En azından sonra olmadı yakışmadı demeleri lazımdı. Neden cevap veremediler."

"BAŞBAKANIN DERDİ DERSHANE İLE EĞİTİM REFORMU YAPMAK DEĞİL"

Osman Şimşek, 160'tan fazla ülkede bulunan Türk Okullarının kapatılması için Başbakan'ın girişimlerde bulunmasına tepki gösterdi. Müesselerin Türkiye için öneminin altını şu cümlelerle çizdi:

"Hocaefendi'nin ki de anne refleksidir. Yahu yapmayın bu müesseseler lazımdır. Bunları kapatmayın bizim idare edelim şeklinde bir derdimiz yok. Alın gerekirse siz bunları idare edin. O zaman demişti amma daha sonra görüldü ki Başbakanın derdi ne dershane ile eğitim reformu yapmak ne o ne bu. Kendi ağzından bilerek kaçırdı ya bilmeyerek kaçırdı ama söyledi dershaneleri kapattırmak için ben dört bakan değiştirdim falan dedi. Belli ki mesele üzüm yemek değil. Bundan sonra hiç kimsenin ona dershaneleri okulları teklif edeceği gibi bir şey yoktur. Meydanlarda teklif ediyor diyor doğruyu söylemiyor maalesef. Bundan sonra mümkün değil."

"BÜYÜKELÇİLERE OKULLARLA İLGİLİ TALİMAT VERİLMESİ MANTIK DIŞI"

Osman Şimşek, büyükelçilere okullarla ilgili talimat vermesinin mantık dışı olduğunu belirtip, "Özellikle yurt dışındaki okullara oradaki muhacir kardeşlerimize mefkure muhacirlerine dil uzatması onu şikayet etmesi bunun mantığı yoktur. Şimdiye kadar bunu sadece Ergenkoncu denilen insanların da bir kısmıdır belki hepsi değildir. Çünkü Türk insanı Türkiye'de yaşayan bütün insanlar bu okulların Türkiye adına neler vadettiğini çok iyi biliyorlar." şeklinde konuştu.

Osman Şimşek'in son yaşananlar ve Gülen ile ilgili çok önemli açıklamalarının tamamı, bu akşam yayınlanacak Gündem Özel Programında saat 22'de Samanyolu Haber Televizyonu'nda.

Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs