En Sıcak Konular

Cezayir'de tepki çeken başörtüsü açıklaması

11 Mart 2014 17:14 tsi
Cezayir'de başörtüsü yasağını savunan Din işleri Bakanı Ebu Abdullah Gulamullah'ın tuhaf başörtüsü açıklaması tepkiyle karşılandı

Cezayir'de başörtüsü yasağını savunan Din işleri Bakanı Ebu Abdullah Gulamullah'ın tuhaf açıklaması tepkiyle karşılandı.

Cezayir Din İşleri Bakanı Ebu Abdullah Gulamullah "Gerçek örtü ahlak örtüsüdür. Her mesleğin kendine has elbisesi vardır. Kadınların buna saygı duyması gerek" dedi.

Gulamullah geçen Pazar günü ülkede, bazı devlet kurumlarının başörtülü kadınları işe almayı reddetmelerinden dolayı artan şikayetler karşısında yaptığı açıklamayla eleştirilere hedef oldu.

Din İşleri Bakanı Gulamullah'ın sözleri üzerine, Barış Toplumu Hareketi Partisi, "Kadın erkek eşitliğini belirten, anayasasında devletin dini İslam'dır yazılı olan Cezayir'de bir devlet yetkilisinden böyle sözlerin sarfedilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Başörtülü kadınların bazı yerlerde işe alınmamasının anayasaya aykırı olduğunun vurgulandığı açıklamada, bunun kadınlar arasında ayrımcılığa yol açtığına işaret edildi.

Öte yandan selefi eğilimli Bağımsız Uyanış Partisi,  Bakanı "yaptığı utanç verici açıklamadan dolayı tövbe etmeye" çağırdı.

Cezayir iş kanununda, başörtülü kadınların çalışmasına engel olan herhangi bir kanun maddesi bulunmazken, başörtülü kadınların çalışma başvurularının reddedildiği haberlerinin medyada sıkça rastlanması tepkiyle karşılanıyor.



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs