En Sıcak Konular

Berkin gösterilerinde çok sayıda gözaltı

13 Mart 2014 10:52 tsi
Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde Berkin Elvan için düzenlenen gösterilerde polis müdahale etti, bazı yerlerse yaralananlar oldu

Gezi parkı eylemlerinde yaralanıp yoğun bakımda 269 gün geçirdikten sonra hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra Türkiye'nin birçok şehrinde protesto gösterileri düzenlendi.

Bazı bölgelerde şiddetin hakim olduğu gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alınırken bazı kişilerin yaralandığı görüldü. Bazı yerlerde ise polis göstericilere müdahale etti.

İZMİR

İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Alsancak'ta toplanıp, Konak'a yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

Gezi Parkı odaklı eylemlerde yaralandıktan sonra dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için Alsancak'ta toplanan grup, sloganlar atarak Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis, gruba yürüyüşü sonlandırması ve Gündoğdu Meydanı'na geri dönmesi konusunda uyarıda bulundu.

Buna rağmen yürüyüşe devam etmek isteyen, polise taş, havai fişek ve sapanla bilye atan eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Kaldırım taşlarını söken gruptakiler, bazı iş yerleri ile park halindeki otomobillere zarar verdi.

Eyleme katılanlar ile çevredeki bazı esnaf, gazdan etkilendi. Müdahalenin ardından bazı vatandaşlar Fransız Kültür Merkezi ve çevredeki lokantalara sığındı. Öte yandan eylem nedeniyle Kordonboyu'ndaki birçok işletmenin kapalı olduğu gözlendi.

Konak Meydanı'na yürüyüşlerine izin verilmeyen gruptakiler, Gündoğdu Meydanı'na döndükten sonra bu kez Lozan Meydanı'na ilerledi. Burada polis ekibinin müdahalesi sırasında bazı kişiler gözaltına alındı. Alsancak bölgesinde polis ekiplerinin müdahalesi sırasında yaralanan bazı vatandaşlar ise  ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Eylemler sona ererken, 12 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Müdahale sırasında gazdan etkilenen göstericilerden çoğu çeşitli hastanelerde ayakta tedavi edildi. Bazı göstericelerin ise tedavilerine devam edildiği belirtildi.

İSTANBUL

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, Kağıthane ve Beyoğlu'nda toplanan gruplar, çevreye zarar verince, polis müdahale etti.

Kağıthane'de toplanan gruptakiler, Örnektepe Mahallesi'ndeki AK Parti seçim irtibat bürosunun camlarını ve tabelasını kırarak ateşe verdi. Polisin müdahale ettiği eylemciler, ara sokaklara kaçarken çevredeki iş yerlerine zarar verdi.

Bu arada Beyoğlu'nda toplanan grup da Etibank Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi seçim irtibat bürosuna ve bir banka şubesine molotof kokteyli attı. Cadde üzerindeki 20'den fazla araca zarar veren gruptakiler, bir çok iş yerinin de camlarını kırdı. Gruptakiler, cadde üzerindeki AK Parti bayraklarını da toplayarak yakmaya çalıştı. Göstericilerin barikat kurmakta kullandığı ve daha sonra ateşe verdiği çöp kutuları, TOMA'lar tarafından söndürülerek yol kenarına çekildi. Kaldırımları sökerek zarar veren ve yollara barikat kuran gruptakiler, polisin müdahalesi sonucunda dağıldı.

Bu arada zarar gören mahalleliler, göstericilere tepki gösterdi. Göstericilere saldıran mahallelilere polis uyarıda bulundu.

Esnaflar, iş yerlerinin kırılan camlarını, tahta monte ederek kapatmaya çalıştı.

Güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin, bölgedeki bekleyişleri sürüyor.

Öte yandan Şişli Kurtuluş ve Ergenekon caddelerinde bazı banka şubelerine ve AK Parti seçim irtibat bürolarına zarar verildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün İstanbul genelinde meydana gelen olaylarda 45 kişi gözaltına alındı.

ANKARA

erkin Elvan için Kennedy Caddesi'nde protesto eylemi yapan gruba polis müdahale etti.

Kızılay'daki gösterilerin ardından Kennedy Caddesi'ne geçen protestocular, çöp konteynerleriyle barikat oluşturup yolu trafiğe kapattı. Uyarılara rağmen gösteriyi sürdüren gruptakilerden bazı kişiler polise taş attı.

Güvenlik güçleri de protestoculara tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Gruptakiler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Öte yandan, Tunalı Hilmi, Libya ve Dikmen caddelerinde gösteri düzenleyenlere de güvenlik güçlerince müdahale edildiği belirtildi.

ANTALYA

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, bir kutunun üstüne ekmek koyarak hükümet aleyhine sloganlar attı. Polis ekipleri uyarılara rağmen taş atan eylemcilere, TOMA ile su sıkarak müdahale edildi. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan protestocular, bir süre sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Polisin tekrar müdahale etmek istemesi üzerine gruptakiler saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı okudu. Daha sonra yapılan uyarıya rağmen dağılmayan gruba tekrar müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan göstericiler dağıldı.

Eylem sırasında caddedeki trafik levhaları, çöp konteynerleri, otobüs durağı ve kaldırımlarda hasar oluştu.

DENİZLİ

Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda toplanan gruptakiler hükümet ve polis aleyhine slogan attı.

Eylemciler meydandaki bir binanın duvarındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini indirmek isteyince polis tarafından uyarıldı. Bunu dikkate almayıp posteri indiren göstericilere biber gazı ve tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

Olayda 3 kişi gözaltına alındı.

HATAY

Hatay'da Uğur Mumcu Alanı'nda toplanan bir grup, ellerinde pankartlarla Armutlu Mahallesi 'nden Gündüz Caddesi'ne kadar yürüdü.

Uyarılara rağmen dağılmayan grup, polise havai fişek, taş ve bilye attı.

Gruba, TOMA'dan su sıkılarak müdahale edildi. Çöp bidonları ve cadde üzerindeki bazı eşyalarla barikat kuran göstericileri polis biber gazı ve su sıkarak dağıttı.

Meydandan kaçarak barikat kuran gruba tekrar müdahale edildi. Grup, yaklaşık dört saat süren eylemin ardından dağıldı.

ESKİŞEHİR

Berkin Elvan için yapılan protesto gösterisinde, biri polis ve bir eylemci yaralandı. Protesto gösterisine katılan eylemciler belediyeye ait çöp kamyonunu bir süre rehin aldı.

Polise yaklaşık 2 saat taş, şişe ve maytap atan eylemciler, tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldı. Yunus Emre Caddesi'nden dağtılan eylemciler Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Atılan taşla alnından yaralanan polis ile göstericinin hastanede tedavileri yapıldı. Dikiş atılan polis memurunun tomografisi çekildi. Olaylar sırasında çevredeki bazı vtaandaşların biber gazından etkilendiği görüldü.

Eylemciler çevredeki bazı işyerlerine de zarar verdi. Uzun süre rehin alınan çöp kamyonu polisin eylemcileri dağıtması sonrasında bölgeden ayrıldı.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,800 µs